Cum optimizam off-page site-ul

Cum optimizam off-page site-ul


Daca vrei sa atragi mai multi clienti potentiali pe site si sa iti clasezi mai bine site-ul in rezultatele de cautare Google, ai nevoie sa stii cum sa optimizezi off page site-ul web pentru a atrage backlinks de calitate spre site.

Este important sa intelegi de la inceput ca nu toate linkurile spre site-ul tau sunt egale. Google apreciaza mult linkurile de pe site-urile cu autoritate – deci aici trebuie sa fie concentrata atentia ta.

Este mult mai bine sa ai 2-4 linkuri de pe site-uri cu autoritate > 50 decat 10 linkuri de pe site-uri cu autoritate < 20.

Prin optimizarea Off Page site-ul tau va creste in credibilitate, va fi mai vizibil si se va clasa mai bine in rezultatele de cautare Google.

Este important sa ai un content de calitate pe site care sa acopere un subiect intreg si in care sa adaugi mai multe tipuri de cuvinte cheie + sinonime.

Pe langa asta iata cateva metode de a optimiza site-ul off page:

– Outreach la influenceri – este important sa vezi care sunt influencerii din domeniul tau de activitate si sa iei legatura cu ei pentru a dezvolta content pe site-ul lor cu link spre site-ul tau.

– Guest posting – sunt sigur ca sunt multe bloguri in nisa ta care sunt foarte accesate si prin care poti sa atragi linkuri spre site-ul tau web – de aceea este important sa descoperi aceste bloguri si sa faci guest posting pe ele.

– Social media engagement – o tehnica buna prin care sa atragi linkuri si trafic pe site-ul tau este sa iti promovezi articolele pe social media.

– Video marketing – te poti folosi de platforme de stocare video precum Youtube, Vimeo, Dailymotion pentru a urca acolo video-urile tale, dezvolta o descriere + titlu care sa contina frazele cheie si sa adaugi link spre site-ul tau web.

– Social Bookmarking sites – este important sa adaugi site-ul tau pe platforme de social-bookmarks pentru a indexa mai bine site-ul in Google. Cateva platforme utile sunt – delicious, stumbleupon, digg, slashdot, diigo si multe altele.

– Comunicate de presa – este o metoda buna de a atrage link spre site, a creste brandul si a-ti face cunoscuta afacerea. Cele mai populare platforme de comunicate de presa din Romania sunt – wall-street.ro, comunicatedepresa.ro, comunicatedepresa.net, etc.

– Image sharing – te poti folosi cu incredere de platforme precum Pinterest, Instagram, Imgur etc pentru a atrage link spre site-ul tau.

CONCLUZIE

In articolul precendent despre optimizarea on page – ai putut afla cum sa iti optimizezi site-ul on page pentru ca acesta sa aiba o fundatie solida, iar acum ai aflat in mare cum sa optimizezi site-ul off page pentru a atrage linkuri de calitate si a-ti face site-ul mai cunoscut.

Daca ai nevoie de ajutor in optimizarea site-ul tau iti stau la dispozitie la adresa de mail flavius@star-marketing.ro

ARTICOLE UTILE

Ghid SEO 2019 – Crawling, Indexare si Clasare

GHID SEO 2019 – CAPITOLUL 3 – KEYWORD RESEARCH

Ghid SEO 2019 – Cum optimizam linkurile interne

 

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord