Proviziile de saci de vidat sunt necesare

Proviziile de saci de vidat sunt necesare


La inceputul fiecarui anotimp facem rocada hainelor. S-a dus vara, spal toate hainele subtiri, le asez in teancuri, dar nu pot sa pun la comun cu celelalte si haine dragi sufletului meu!

Am ia cu panselute cusute de bunica pe panza de calitate premium tesuta cu sudoare in casa la care tin ca la ochii din cap. O imbrac rar fiindca ii stiu adevarat valoare.

Mai am si costumul popular din anii de scoala. Nu ma mai incape acum, dar cu el am urcat mereu pe podium le premiere si cantam la serbarea scolara. Este costumul amintirilor mele de aur si stiu cu cate renuntari mi l-au luat ai mei, de aceea il iubesc mult!

Pentru aceste haine scumpe sufletului meu, am comandat saci vidat ca toate lucrurile acestea sa fie ferite de praf, de mucegai, de insecte, de mirosuri si de umezeala.

Cum mi-a venit ideea protectiei acestor lucuri de care ma leaga amintiri luminoase cu saci vidat care se inchid ermetic izoland ceea ce se depoziteaza in ele de exterior? Retraiesc si eu si ma doare dezamagirea mamei, cand a cautat in sifonier haina scumpa din blana de nurca, sa o imbrace la un eveniment de marca, iar din ea zburau moliile in toate partile.

Haina aceea fusese mandria ei din tinerete! Imi aminteam imaginea mamei, inalta, coafata perfect, cu chip frumos si ochi albastri, innobilata de acea haina scumpa si fina si manuntele mele de copil intinse sa mangaie si haina de pret si femeia frumoasa…

Ma simteam prabusita sufleteste fiindca mama imbatranise si isi pierduse frumusetea si se mai consola cu haina ei scumpa dupa care se intorceau multe capete pe strada. Da, mama era placuta la vedere si oamenii se uitau in acelasi timp si dupa haina si dupa femeia inalta si frumoasa, dar in momentul acela pierduse o perioada de glorie…

Atunci am plasat eu prima comanda de saci de vidat sa imi pastreze intacte amintirile dragi, desi pentru mama era prea tarziu…

Grupati pe dimensiuni, m-am trezit ca devin dependenta de acesti saci de vidat, ambalaje sigure in care am pus: covoarele oltenesti facute cu multa truda de tesatoarele de la noi (in trecut fetele bogate trebuia neaparat sa aiba covor oltenesc tesut manual), plapumile din matase, pernele cu fete crosetate de catre bunica, lenjeriile brodate din damasc si toate comorile acelea pe care abia indraznesti sa le mangai cu varful degetelor si cu imaginatia.

Cate nu se pot pastra in acesti saci siguri: documente, poze, haine scumpe vechi de sute de ani si de ce nu si alimenta de baza, fiindca mama isi pune in doi-trei saci bagati unul in altul malaiul si faina sa nu le umple cariile.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord