Fotbalistul care a pariat împotriva echipei sale și-a cunoscut pedeapsa – Cum vi se pare sentința?

Fotbalistul care a pariat împotriva echipei sale și-a cunoscut pedeapsa – Cum vi se pare sentința?


Cristian Pădurariu (21 de ani) a fost suspendat trei luni din orice activitate fotbalistică și amendat cu 5.000 de lei pentru că a pariat împotriva propriei echipe, ACS Poli Timișoara.

Vouă cum vi se pare această pedeapsă dictată de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal? Sincer, fără să am nimic personal cu cel în cauză, mie mi se pare foarte blândă, dacă ne raportăm la „războiul” pe care federalii susțin că îl duc contra pariurilor și contra blaturilor în fotbal.

Suspendare de trei luni? Mai mult stă pe bară săracul Răzvan Oaidă, mijlocașul de națională al lui FC Botoșani, care s-a accidentat pe terenul de joc. Este ca și cum ai publica pe site-ul oficial al FRF îndemnul „hai băieți, pariați împotriva echipei voastre”.

Practic, stă doar o lună pe bară

Am recitit știrea de mai multe ori, crezând că văd eu „trei luni” în loc de „trei ani”. Dar vedeam bine, scria „trei luni”. Mai mult decât atât, este vorba de trei luni calendaristice: „Comisia de Disciplină și Etică admite sesizarea formulată de Federația Române de Fotbal, prin Secretar General, împotriva pârâtului Pădurariu Cristian Nicu. În temeiul art. 60 ind. 1 al. 2 raportat la art. 60. al. 5 din RD al FRF pârâtul Pădurariu Cristian se sancționează cu interzicerea oricăror activități legate de fotbal pentru 3 luni și o penalitate sportivă în cuantum de 5000 lei. Executorie în ce privește sancțiunea interzicerii oricărei activități legate de fotbal începând cu data pronunțării acestei hotărâri, în temeiul art. 117 alin. 2 din RD”. Cum hotărârea a fost pronunțată pe 21 noiembrie, Pădurariu este suspendat efectiv o singură lună, pentru că în România se joacă fotbal până în jurul datei de 22 decembrie. Următoarele două luni sunt de vacanță…

Claudiu Vaișcovici e radical

Mi-am amintit de un interviu dat fostul dinamovist Claudiu Vaișcovici pentru site-ul comunității pariorilor online din România: „Eu nu le-aș face nimic jucătorilor care pariază pe victoria echipei lor, dar i-aș băga la închisoare pe cei care pariază că echipa lor va pierde”. Bine, și ideea cu închisoarea este exagerată. Cred că cea mai bună pedeapsă este undeva la mijloc. Chiar așa: voi care credeți că ar trebui să fie penalitatea pentru un fotbalist care joacă la pariuri împotriva echipei proprii? Lăsați un comentariu!

Cu siguranță că sunt foarte mulți fotbaliști care joacă la pariuri, nu numai pe meciurile echipelor lor. Intră pe site-uri cu ponturi updatate zilnic și își fac bilete, ca orice microbist „de rând”.

Din câte se pare, FRF nu face mai mult decât să le dea decât un „avertisment”. Adevărata pedeapsă poate veni doar din interiorul „breslei”, așa cum spunea și Dorin Goian: „Se mai pariază în ligile inferioare, din păcate, în special la echipele unde există probleme financiare. Fotbaliștii de la aceste echipe sunt cei mai expuși să cedeze tentației. În rest, pe unde am fost, tot timpul le-am spus jucătorilor să nu se bage în meciuri trucate, pentru că lumea află. Antrenorii vorbesc între ei, președinții vorbesc între ei, ți se pune o etichetă de care nu mai scapi”.

Cristian Pădurariu a fost filmat în agenția de pariuri și a recunoscut că a jucat împotriva echipei pe care ar fi trebuit să o ajute să câștige. Cred că eticheta care i se pune, despre care vorbea Goian, este foarte clară. Mijlocașul a fost dat afară de la ACS Poli Timișoara. Oare ce antrenor își va dori să lucreze cu el după ce îi va expira suspendarea? Cum credeți că îi va fi cântărită fiecare greșeală, fie ea și „nevinovată”? Sunt întrebări cărora le vom afla răspunsurile la momentul potrivit.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord