Cum ia nastere un magazin online de succes?

Cum ia nastere un magazin online de succes?


Nu mai e un secret pentru nimeni ca online-ul este viitorul comertului modern. Costuri mici, promovare rapida, clienti care ajung mai usor la produse, campanii derulate mult mai eficient, iata doar cateva dintre avantajele oferite de comertul online.

Ca sa incepi o afacere in online ai nevoie in primul rand de un magazin online. Magazinul online seamana cu cel fizic, poate avea rafturi virtuale, ai produse pe care le expui si niste clienti care ajung sa le vizualizeze si sa le cumpere, daca le plac.

Magazinele online se realizeaza destul de repede, insa ai nevoie de cunostinte de programare si de SEO pentru a avea un site de calitate. Cum se realizeaza un magazin online de succes, care va reusi sa iti ofere vizibilitatea dorita si vanzarile dorite?

Totul incepe cu alegerea unui design pentru site. Sunt destule firme specializate in webdesign, care iti pot oferi solutii personalizate, sunt si firme care iti pot da site-uri deja facute si usor de adaptate nevoilor tale. Depinde doar de tine ce alegi.

Cand stii deja in mare care e designul dorit ai nevoie de hosting, adica de gazduire web, site-ul trebuie sa fie pe un server al unei firme care are astfel de servicii. Ai gasit si hosting poti sa te ocupi efectiv de realizare magazin online.

Impreuna cu firmele care realizeaza site-uri poti alege de la culori la meniuri, la modul in care e afisat produsul, la platforma de gestionare a continutului. Dupa ce ai facut site-ul si toate elementele sale trebuie testat, vazut cum se comporta cu un trafic mai mare sau mediu, versiunile beta sunt foarte bune pentru a se vedea „in lumea reala” cum merge site-ul.

Urmatorul pas pentru realizare magazin online este gasirea unei formule optime pentru SEO. Ca sa ajungi sa ai vizibilitate si sa apari in rezultatele returnate de Google ai nevoie de o optimizare pentru motoarele de cautare foarte buna pe cuvinte cheie, pe continut, pe tot ce inseamna site.

Si aici ai firme de SEO cu experienta care pot optimiza site-ul din toate punctele de vedere, trebuie doar sa te gandesti la o varianta cat mai eficienta de optimizare pe care ai vrea sa o implementezi. Cand ai si optimizarea si site-ul functional esti gata de primele teste, de promovare si poti oferi primilor clienti cele mai bune experiente.

Dupa cum se poate vedea e foarte simplu sa ai un site folosit pentru vanzarea de bunuri si servicii, daca nu ai experienta sunt firme care te pot ajuta, care se ocupa si de monitorizarea rezultatelor si de mentenanta.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord