Ce este SEO si cum ajuta afacerea ta


In ziua de azi optimizarea corecta a site-ului tau este mai importanta ca niciodata daca vrei sa atragi clienti pe site-ul tau dar si daca vrei sa iti faci site-ul mai cunoscut.

DECI CE ESTE SEO?

SEO este acronimul de la search engine optimization – un set de reguli, procedee si tehnici pe care le aplici pe site-ul tau web pentru ca site-ul sa ocupe o pozitie mai buna in motoarele de cautare si sa aiba o experienta de utilizare mai placuta.

Pe langa elemenetele prezentate mai sus, procesul de SEO reduce viteza de incarcare a site-ului tau dar si mobile-friendlyness.

DE CE ESTE SEO IMPORTANT SEO PENTRU AFACEREA TA?

In ziua de azi, in mediul online – competitia este foarte mare, iar pe motoarele de cautare se fac miliarde de cautari lunar de catre oameni care vor sa gaseasca informatii, raspunsuri la anumite intrebari.

SEO este important din mai multe motive precum:

– majoritatea oamenilor dau click pe primele rezultate de cautare – deci daca vrei sa atragi clienti pe site, atunci SEO te va ajuta in acest sens.

– SEO nu este doar despre motoarele de cautare dar si despre oferirea de informatii si experiente de utilizare placute pentru oameni.

– oamenii au mai mare incredere in site-urile care apar in primele rezultate de cautare

– SEO ajuta site-ul sa se incarce mai rapid, sa ruleze bine.

In cei mai simplii termeni – procesul de optimizare a site-ului web ajuta site-ul tau sa apara cat mai bine in rezultatele de cautare.

Cand faci o cautare pe Google, acesta foloseste un algoritm prin care sa afiseze cele mai potrivite site-uri pentru ceea ce cauta o persoana.

Acest algoritm ia in considerare peste 200 de factori pentru a decide cat mai precis ce pagini sa afiseze in rezultatele de cautare.

FAZELE UNEI STRATEGII DE SEO

Dupa cum am mentionat mai sus, procesul de SEO nu este static dar este un set de tehnici si procese pe care le aplici pe site-ul tau web.

Pentru simplitate – SEO poate fi impartit in 3 mari faze.

  1. SEO tehnic – prin aceasta faza ne asiguram ca motoarele de cautare vor face crawling si vor indexa site-ul tau fara probleme.
  1. SEO On Page – sunt un set de reguli pe care le aplici pe site si in crearea continutului pentru a te asigura ca oferi informatii utile si relevante pentru oameni.
  1. SEO Off Page – sunt un set de tehnici prin care atragi backlinkuri de calitate spre site-ul tau.
  1. SEO TEHNIC – CUM OPTIMIZAM SITE-UL

Prima faza a procesului de SEO este numita faza tehnica. Dupa cum ii spune si numele, SEO tehnic nu are legatura cu contentul de pe site sau cu promovarea site-ului ci are legatura cu asigurarea faptului ca Google si alte motoare de cautare iti gasesc site-ul.

  1. SEO ON – PAGE – OPTIMIZAREA ELEMENTELOR DE PE PAGINA

A doua faza a unei strategii de SEO este sa optimizezi site-ul prin elementele de pe pagina – spre deosebire de SEO tehnic, principalul scop al optimizarii On Page este sa ofere motoarelor de cautare destule semnale pentru a intelege ce inseamna contentul de pe o pagina.

Trebuie sa ti minte ca motoarele de cautare nu vad site-ul cum il vedem noi.

De aceea in aceasta faza a optimizarii unui site, trebuie sa optimizezi titlurile, subtitlurile, url-urile, imaginile, descrierile, contentul, dar si alte elemente de pe pagina.

  1. SEO OFF PAGE – CUM ATRAGEM LINKURI DE CALITATE

A treia faza a procesului de SEO este sa atragem linkuri spre site-ul nostru pentru ca Google sa vada ca avem un site de calitate.

Nu toate linkurile care vin pe site sunt egale – de aceea tu trebuie sa atragi linkuri de calitate de pe site-uri cu autoritate.

Daca ti-a placut acest articol te invit sa citesti blogul Star Marketing unde poti gasi articole despre marketing online, SEO, Facebook Ads, Optimizarea ratei de conversie.

Iata cateva articole utile despre SEO:

Ghid Optimizare SEO Off Page 2019

Ghid optimizare viteza site 2019

Ghid SEO 2019 – Capitolul 1 – Ce este SEO

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord