Tipuri principale de aparate de sudură

Tipuri principale de aparate de sudură


Sudatul, la fel ca orice altă activitate, este o abilitate și necesită câțiva ani până să ajungi la un nivel la care să poți spune că o stăpânești perfect. Cu toate acestea, poate fi destul de rapid și ușor de învățat, atâta timp cât înțelegi detaliile fizice ce țin de sudură în sine. Datorită utilizării din ce în ce mai răspândite a tehnologiei invertorului în sudură, acțiunea în sine este mai puțin frustrantă, datorită arcului ușor.

În plus echipamentele de siguranță, precum masca de protecție, mănușile, fac procesul mult mai sigur, mai rapid și mai puțin neplăcut ca în trecut, când astfel de echipamente nu existau.

Dacă vrei să înveți să faci sudură pe cont propriu fără să mai ai nevoie să apelezi la specialiști și ești interesat să îți achiziționezi un echipament care să te ajute să faci asta cât mai eficient și mai sigur, iată care sunt principalele tipuri de aparate de sudură de pe piață.

Aparatul de sudură de tip invertor

Este cel mai recent aparat de sudat apărut pe piață, foarte ușor de transportat și de folosit, ce oferă o eficiență energetică de top, iar datorită dimensiunilor sale reduse este și ușor de depozitat, mai ales în spații restrânse. Partea cea mai bună cu privire la invertor este că nu vei avea nevoie de o sursă de curent mai mare decât cele casnice obișnuite.

Aparatul de sudură MIG – MAG

Pentru a realiza suduri rezistente, netede și fine, de o calitate mult mai bună decât a aparatelor tradiționale de sudat, aparatele MIG – MAG folosesc un procedeu combinat electrod – gaz. Mai exact, aparatul topește un fir metalic pentru a uni două suprafețe, eliberând în același timp un gaz care protejează suprafața sudurii de praf sau reziduuri. Gazul poate fi inert (MIG) sau activ (MAG).

Aparatul de sudură în puncte

Este un aparat de sudat folosit pentru a uni două plăci metalice, fără electrozi înveliți. Lipirea are loc prin trecerea unui curent electric de intensitate mare printr-un contact, care se încălzește astfel și apoi este presat și răcit sub presiune. Aparatul de sudură în puncte este foarte popular în tinichigerii auto fiind foarte eficient în lucrarea cu foi metalice precum aripi, fețe de uși, etc.

Aparatul de sudură TIG

Deși face parte din gama de aparate de sudură profesionale cu un preț mai mare, cordonul de sudură pe care îl realizează este perfect, neted și fin. Este ideal pentru material subțiri, pe care le lipește folosind un electrod neconsumabil de tungsten sau wolfram, iar la final protejează zona de lucru cu un gaz protector, inert, care împiedică oxidarea materialelor și depunerea reziduurilor.

Aparatele de sudură cu electrozi înveliți

Vorbim despre clasicele aparate de tip transformator sau redresor (MMA), care unesc două bucăți de metal cu ajutorul materialului rezultat din topirea unui electrod. Deși extrem de popular de decenii întregi, aparatul de sudură MMA este destul de ineficient din punct de vedere energetic, însă poate compensa cu un preț de achiziție mai mic, care poate fi considerat atrăgător pentru mulți profesioniști din domeniu, care trec și peste faptul că este un aparat greoi și incomod, comparativ cu noile variante de aparate de sudură existente pe piață și pe care le vei găsi în număr foarte mare în oferta de la Detop.ro.

Fie că optezi pentru aparate de sudură tip invertor, sau pentru clasicele aparate cu transformator, sau pentru aparatele de sudură în puncte, cele MIG – MAG sau TIG, la Detop.ro vei găsi în mod cert o variantă care să ți se potrivească perfect.

Iar dacă ești la prima achiziție de acest gen, fii sigur că soliciți ajutorul specialiștilor în domeniu de la Detop, care vor fi bucuroși să îți stea la dispoziție cu sfatul și experiența lor în domeniu, astfel ca la final să reușești să achiziționezi cel mai bun aparat sudat adecvat nevoilor proprii.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord