Studiu BottegaVerde.ro:  De Black Friday, 77% dintre români cumpără produse cosmetice cadou în avans pentru sărbători

Studiu BottegaVerde.ro: De Black Friday, 77% dintre români cumpără produse cosmetice cadou în avans pentru sărbători


98.2% dintre români așteaptă reducerile de Black Friday pentru a cumpăra și produse de îngrijire și make-up, arată un studiu realizat de BottegaVerde.ro pe un eșantion de 800 persoane. Cosmeticele sunt o categorie pentru care sunt așteptate reduceri semnificative. Cei mai mulți (57.5%) își doresc discounturi cuprinse între 40-60%, însă un număr mare așteaptă Black Friday pentru a cumpăra cosmetice cu peste 60% mai ieftine.

Evenimentul cel mai așteptat de reduceri din România îi determină pe români să economisească în avans pentru a putea cumpăra produsele dorite, deși categoria Beauty nu este considerată în mod normal una de mare interes de Black Friday. 57.3% dintre participanții la studiul BottegaVerde.ro spun că au strâns bani în ultimele luni pentru a-și putea achiziționa produse de îngrijire și machiaj. Jumătate dintre respondenți sunt de părere că wishlist-urile magazinelor online sunt cea mai bună formă de a-și organiza produsele dorite și de a le comanda rapid la preț redus de Black Friday.

Părerile influencerilor contează: 66% dintre români țin cont de recomandările vedetelor

Atunci când își creează listele de cumpărături, cumpărătorii țin cont de recomandările bloggerilor, vedetelor și influencerilor. 66.4% dintre respondenți spun că îi influențează părerea acestora atunci când își aleg produsele cosmetice.

În mijlocul discount-urilor de Black Friday, românii se gândesc deja la cadourile pentru cei dragi, nu doar la wishlist-ul propriu. Astfel că 77% dintre respondenți spun că adaugă în coș și produse de îngrijire pentru prieteni și familie de Black Friday. Cele mai așteptate categorii sunt produsele de make-up (35%), urmate de creme și loțiuni de corp (18.5%), parfumuri (18.1%) și produse care tratează sau ameliorează probleme specifice ale pielii (10.1%).

Faptul că economisesc timp și au acces la o gamă mai largă de produse în magazinele online se dovedesc în continuare a fi doi factori foarte importanți pentru români când vine vorba de cumpărăturile de Black Friday. Totuși, discount-urile oferite exclusiv online sunt considerate stimulul cel mai important pentru cumpărători – 65% dintre ei spun că e cel mai important lucru care îi determină să cumpere din magazine online de Black Friday.

Coșul mediu de cumpărături de produse de beauty de Black Friday: 100-200 lei

Ținând cont de reducerile așteptate, cei mai mulți români plănuiesc să investească aproximativ 100 – 200 lei în comenzile online de produse cosmetice (51.7%), însă un procent de 14% spun că nu au o limită de buget pentru această categorie de produse și sunt dispuși să cheltuiască cât este nevoie pentru produsele pe care și le doresc. “Black Friday este un eveniment important pentru noi pentru că ne dorim să oferim clienților care apreciază de mulți ani produsele noastre, dar și celor care ne-au descoperit recent ocazia să se bucure de aromele preferate și să testeze produse noi. Categoria de cadouri este și ea una importantă și produsele în sine sunt alese de clienții noștri adesea pentru a fi oferite. Pe BottegaVerde.ro și în punctul nostru de vânzare din Promenada Mall București vom avea reduceri de până la 81% de Black Friday”, declară Alexandru Diaconu, Antreprenor – Bottega Verde România.

Despre BottegaVerde.ro

Brandul numărul 1 de cosmetice naturale în Italia, Bottega Verde are un istoric de peste 45 ani în industria produselor cosmetice create din ingrediente naturale. Prezent în România din 2015, anul acesta BottegaVerde.ro preconizează o cifră de afaceri de 1.5 milioane de euro, în creștere cu aproape 50% față de anul 2017.

Magazinul online BottegaVerde.ro și punctul fizic de vânzare din incinta Pomenada Mall București oferă peste 1700 de produse cosmetice naturale pentru îngrijirea tenului, a corpului și a părului, protecție solară, pentru femei, copii și bărbați, produse pentru casă, parfumuri, produse de machiaj. Pentru crearea acestora sunt folosite rețete cu tradiție ce au la baza peste 300 de ingrediente naturale, niciunul din produse nefiind testate pe animale.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord