Startup-urile din sud-estul Europei au ales IBM Cloud pentru a-și susține inovația

Startup-urile din sud-estul Europei au ales IBM Cloud pentru a-și susține inovația


București, 8 noiembrie 2018 — IBM (NYSE: IBM) a anunțat ieri, în cadrul conferinței THINK South East Europe, evoluția adoptării soluțiilor sale cloud de către startup-urile europene. Mai multe companii din regiune au ales tehnologiile IBM Cloud pentru AI, blockchain și Internet of Things (IoT), cu  scopul de a stimula inovația și de a permite extinderea la nivel global. Printre acestea se numără Blinking, furnizor de identitate digitală bazată pe blockchain, Elaphe, dezvoltator și producător de sisteme de propulsie electrică in-wheel și HeartBit, dezvoltator de dispozitive medicale pentru afecțiuni cardiace.

„Atât startup-urile cât și companiile mari aleg abordarea deschisă a IBM pentru cloud computing, care, împreună cu expertiza noastră bogată din industrie, oferă flexibilitatea și serviciile de care acestea au nevoie pe măsură ce se dezvoltă și se transformă”, a declarat Michael Paier, Director General, IBM Southeast Europe. „Alegând IBM Cloud, organizațiile sunt capabile să realizeze mult mai mult decât să micșoreze costurile. Prin utilizarea unor servicii de tip cloud precum Inteligența Artificială (AI), blockchain și Internet of Things (IoT), acestea sunt capabile să creeze noi modele inovatoare de business și să dezvolte din mers noi servicii, care să le diferențieze de concurență”.

Anunțul de ieri vine să completeze trendul pozitiv al IBM la nivel global în ceea ce privește serviciile cloud în rândul startup-urilor și brandurilor globale precum Bausch + Lomb, Whirlpool și Kyocera, care migrează volume de lucru majore și modernizează infrastructurile existente cu ajutorul IBM Cloud. Recent, IBM a anunțat că sute de companii din întreaga lume (de exemplu Poliția din Noua Zeelandă, Fuyao Group din China, Aflac Insurance din Japonia, biroul de credit Kredi Kayit Bürosu din Turcia și Fidelity National Information Services din Brazilia) utilizează în prezent IBM Cloud Private pentru modernizarea infrastructurii IT existente și pentru a dezvolta și implementa rapid noi aplicații inovatoare care să satisfacă cerințele pieței.

 

Printre startup-urile din sud-estul Europei care utilizează IBM Cloud se numără:

Blinking, Serbia
Blinking este o soluție de identitate digitală bazată pe blockchain care le oferă utilizatorilor controlul asupra datelor lor, folosind blockchain Hyperledger Fabric pe IBM Cloud. Utilizatorii își creează propria identitate digitală cu un ID Blinking și apoi se autentifică folosind o varietate de tehnici incluzând parola, recunoașterea facială și scanarea amprentelor digitale. Cu ajutorul serviciului, utilizatorii pot autoriza sau revoca accesul terților de fiecare dată când trebuie să-și verifice identitatea. Prin intermediul IBM Cloud Private, Blinking dirijează un serviciu Know Your Customer (KYC) cu cinci bănci din Serbia.

Careesma.co, Croația
Careesma a creat un asistent virtual numit Smarty care simplifică serviciile oferite studenților la Școala de Economie și Management din Zagreb. Sistemul poate răspunde rapid întrebărilor adresate de studenți în orice moment, indiferent de locul în care se află. Smarty este bazat pe IBM Watson Assistant, un serviciu din IBM Cloud care utilizează învățarea automată pentru a ajuta organizațiile să construiască soluții care să înțeleagă limbajul natural și să răspundă clienților într-un mod care simulează o conversație umană

HeartBit, Ungaria
HeartBit a colaborat cu IBM pentru a dezvolta proiectul back-end pentru EKG, dispozitivul său inovator portabil. Sistemul obține date de la dispozitivul Heartbit și le transmite printr-o aplicație mobilă către IBM Cloud, unde sunt stocate și analizate utilizând tehnologii AI de ultimă oră. Datorită informațiilor oferite de aplicația Heartbit, utilizatorii își pot optimiza programele de antrenament și își pot îmbunătăți condiția fizică în siguranță. Compania a ales serviciile IBM Cloud datorită nivelurilor ridicate de securitate ale IBM Cloud și importanței pe care compania o oferă confidențialității datelor.

Indivizo, Ungaria
Indivizo oferă soluții de recrutare bazate pe date pentru a ajuta factorii de decizie din domeniul resurselor umane să angajeze mai rapid talente de vârf. Compania a încorporat tehnologia IBM Watson AI pe IBM Cloud pentru a analiza înregistrările video ale interviurilor de angajare. Folosind analize video avansate, Indivizo poate crea profiluri de personalitate care să ofere informații suplimentare despre compatibilitatea unui candidat cu o anumită poziție.

Elaphe Propulsion Technologies, Slovenia
Elaphe a selectat IBM Cloud pentru a accesa tehnologiile Internet of Things (IoT) ale IBM, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea siguranței vehiculelor electrice și hibride autonome și conectate, de ultimă generație. Cu ajutorul cloud-ului IBM, Elaphe reușește să analizeze în timp real informații despre condițiile de rulare și performanța vehiculului, care să ajute la dezvoltarea și operarea sistemelor de propulsie in-wheel ale companiei.

Despre IBM Cloud
Cu venituri din cloud anuale de 19 miliarde de dolari, IBM este lider global în furnizarea de enterprise cloud, cu o platformă concepută pentru a răspunde nevoilor aflate în permanentă schimbare ale companiilor și ale societății. Depășind noțiunile tradiționale de productivitate și costuri, IBM Cloud e orientat către serviciile de AI și date care generează o diferențiere reală în mediul de afaceri de astăzi. Soluțiile private, publice și hibride ale IBM furnizează la scară globală posibilitățile de care au nevoie companiile din orice domeniu pentru a susține inovația.

Pentru mai multe informații despre IBM Cloud, vizitați: ibm.com/cloud

Pentru a afla mai multe despre Startup with IBM și pentru a obține credite, vizitați: https://developer.ibm.com/startups/

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord