Proiectul educational “Acum 100 de ani”- o initiativa inedita

Proiectul educational “Acum 100 de ani”- o initiativa inedita


Marele om politic, istoric, memorialist si poet, Nicolae Iorga, spunea ca: “ Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii”. Din pacate, multi tineri nu au avut ocazia de a-si cunoaste istoria asa cum trebuie si, tocmai de aceea, a luat nastere proiectul educational inedit “Acum 100 de ani”.

 

Desi este vorba despre prezentarea faptelor istorice, asa cum s-au intamplat acum 100 de ani, initiatorii proiectului au avut stralucita idee de a aduce acest proiect in era digitala, lansand prima platforma de Visual History din Romania. Este dedicata tuturor, dar in special tinerelor generatii, pentru a le indruma, intr-un mod modern si mult mai tehnologizat, sa descopere fapte istorice si detalii extrem de interesante despre ce fel de viata aveau soldatii in transeele de pe campul de lupta, cum era dotata si organizata armata romana acum 100 de ani, detalii inedite despre Primul Razboi Mondial sau personalitati care au marcat acea perioada de cotitura, nu numai pentru nemul romanesc, ci pentru intreaga lume.

 

De asemenea, pentru documentare au participat mari edituri din Romania precum Humanitas, Corint si Editura Militara, dar si alti oameni deosebiti si-au adus aportul in “construirea” acestui proiect educational. Cei care doresc sa participe la cele 154 de sesiuni gratuite, in care le va fi prezentata istoria asa cum a fost, se pot inscrie pe platforma www.acum100ani.ro, in limita celor 3080 de locuri disponibile.

 

De asemenea, pe site-ul Tara lui Andrei, acest proiect poate fi votat aici: http://bit.ly/2Dje4kt

Mai multe informatii puteti afla de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/acum100ani/ si tot aici puteti gasi si un concurs pentru toti cei care sustin acest proiect .

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord