Mobila clasica – eleganta si rafinament

Mobila clasica – eleganta si rafinament


Mobila clasica a reprezentat dintotdeauna ordine, echilibru, ierarhie, credinta, toate acestea intr-un ideal permanent de frumusete, care a rezistat trecerii timpului si care isi gaseste loc in casele oamenilor, chiar si in zilele noastre. De asemenea, acesteia ii sunt caracteristice grandoarea, severitatea, simetria si echilibrul partilor, iar acest fapt se remarca des in design-ul acestei mobile. In plus, piesele de mobilier care inainte erau destinate doar claselor nobiliare, astazi ajung sa fie accesibile maselor si surprinzator sau nu, mobila clasica si-a recastigat popularitatea de altadata (asta insemnand ca multe persoane au ales sa isi decoreze casa cu un astfel de mobilier).

Stilul clasic nu este pentru oricine, deoarece nu oricine ii poate aprecia adevarata valoare, valoare care depaseste barierele esteticului si pune accentul pe istoria din spatele acestui stil, deja foarte cunoscut. In schimb, mobile clasica se incadreaza foarte bine in bibliotecile particulare sau universitare, in locuintele cu aer clasic (poate chiar rustic) sau oriunde se incadreaza in peisaj, creand o armonie perfecta cu celelalte elemente de decor, care se afla in jur. Este important sa retinem urmatorul aspect: mobile clasica nu face casa buna cu elementele moderne, asadar luati in calcul toate detaliile, inainte sa va alegeti definitiv mobila.

De obicei, mobile clasica este realizata din lemn masiv, de esenta tare, fapt ce ii confera durabilitate. Asadar, luati in considerare acest lucru, atunci cand doriti sa va achizitionati o mobila clasica (sau doriti sa o faceti pe comanda). Verificati atent furnizorii si asigurati-va ca sunt profesionisti, astfel riscati sa va alegeti cu produse cu calitate indoielnica. Puteti cere sfatul cunostintelor, cautati mai multi furnizori de mobila pentru a putea face o comparative intre produse si preturi. Calitatea trebuie sa reprezinte o prioritate pentru oricine, chiar daca aceasta presupune costuri ceva mai ridicate. O sa vedeti ca investitia isi merita banii.

Merita sa deti o astfel de mobila in propria locuinta? Daca iti place stilul clasic si lemnul, atunci raspunsul este da. Dar trebuie sa ai grija ca si celelalte elemente sa se potriveasca, astfel incat mobila sa se integreze perfect in restul ‘’tabloului’’. Daca va decorati toata casa in stil clasic, atunci nu aveti cum sa dati gres cu aceasta mobila. Dar, atentie, chiar si elementele clasice, daca sunt folosite in exces, pot sa capete un aspect prea ‘’ticsit’’, asadar cautati sa creati un echilibru: nici prea mult, nici prea putin – si totul o sa fie perfect, din toate punctele de vedere.

Daca nu stiti cum sa combinati aceste elemente de decor (inclusiv mobile clasica), nu ezitati sa cereti sfatul unui designer interior – pana la urma aceasta este meseria lor, pe care o practica din dorinta de a creea locuinte placute, din toate punctele de vedere. Puteti sa incheiati un contract cu acesta, astfel incat sa aveti parte de serviciile sale profesionale pentru toata locuinta (sau doar pentru o singura camera). Daca iubiti mobile clasica, asta inseamna ca iubiti eleganta si rafinamentul. In plus, acest mobilier poate ca nu este pe gustul tuturor, dar cu siguranta are un sarm aparte, care-l face atat de special.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord