Amadeus a sprijinit primul hackathon de turism din România

Amadeus a sprijinit primul hackathon de turism din România


Amadeus oferă suport comunității de dezvoltatori independenți pe zona de travel și a sprijinit primul hackathon dedicat acestui domeniu din România.

București, 31 octombrie 2017. Amadeus Romania a oferit suport pentru primul hackathon dedicat aplicațiilor specifice domeniului travel din țara noastră. TravelHack s-a desfășurat în perioada 20-22 octombrie și s-a bucurat de prezența mai multor echipe formate atât din dezvoltatori cu experiență, cât și din studenți. Piața de soluții de Digital Travel este estimată anual la 600 miliarde de USD, având o creștere anuală de doi digiți. De asemenea, domeniul Digital Travel este strâns legat de sectoare strategice ale economiei globale: transporturi, servicii financiare, asigurări, horeca și alte industrii.

“Amadeus a pus la punct o multitudine de programe prin care susține dezvoltatorii independenți interesați să creeze aplicații pentru domeniul turism și călătorii. <<Amadeus for Startups>> oferă soluții pentru incubarea și accelerarea afacerilor, Amadeus fiind foarte interesată să investească în businessurile cu potențial de dezvoltare în zona de călătorii și turism.” a precizat Robert Komartin – Regional Manager, Romania & Hungary; General Manager, Amadeus Romania.

Amadeus dispune de o arhitectură deschisă pentru sistemele informatice din portofoliu, punând la dispoziția dezvoltatorilor o colecție inovatoare de API-uri (Application Programming Interface)[1], între care se pot menţiona: Amadeus Web Services, Amadeus Mobile Web Services, Amadeus ePower Web Services, Amadeus TravelTainment XML etc. De asemenea, pentru a familiariza comunitatea de dezvoltatori cu multitudinea de API-uri disponibile, Amadeus a creat Travel innovation Sandbox.

Robert Komartin, a declarat:Travel Innovation Sandbox este un instrument puternic, dezvoltat cu feedbackul a sute de dezvoltatori din întreaga lume. Orice dezvoltator se poate înregistra și obține acces instantaneu la informații din Global Distribution System (GDS). Travel Innovation Sandbox asigură o modalitate facilă comunităţilor de dezvoltatori de a se familariza cu sursele de conţinut pentru aplicațiile dedicate industriei de călătorii, aplicații care pot exploata volumul uriaș de date oferit de Amadeus.”

Competiția a fost câștigată de o aplicație orientată pe promovarea atracțiilor turistice prin selfie-uri. De asemenea, alte două echipe s-au arătat interesate de folosirea API-urilor Amadeus. Una dintre echipe a realizat un proiect de aplicație pentru gestiunea călătoriilor echipelor sportive, iar facilitățile de căutare din secțiunea Hoteluri s-au dovedit foarte utile.

“Hackathonul de travel s-a desfășurat pe perioada unui weekend și important de subliniat este că toate cele șapte echipe, care au fost la start, au încheiat competiția. Deci a fost vorba de un hackathon ieșit oarecum din tiparele clasice, astfel de competiții caracterizându-se printr-o rată de abandon destul de mare. De asemenea, am fost surprins plăcut de ideile inovatoare și de proiectele dezvoltate în cadrul hackathonului.”  Laurent Queige, General Secretary – Welcome City Lab.

Ne bucurăm că sunt organizate astăzi tot mai multe hackathoane în România. De asemenea, este bine că există un nivel tot mai ridicat de specializare a acestora. Amadeus intenționează să continue să sprijine proiectele de aceste gen din domeniul de călătorii și turism.a concluzionat Robert Komartin.

Informații despre TravelHack sunt disponibile:

http://www.travel-hack.tech/ 

https://www.meetup.com/fr-FR/Meetup-Travel-Hack/?_cookie-check=-AD4mgteq5c9BC_C

Note pentru editori

Despre Amadeus

Amadeus este lider în furnizarea de soluții de tehnologie și de distribuție pentru industria de turism. Grupurile de clienți includ furnizori de turism (de exemplu, companii aeriene, hoteluri, operatori de transport feroviar, linii de feribot, etc.), vânzători din turism (agenții de turism și site-uri specializate) și clienți finali (corporații și companii de management al turismului).

Grupul Amadeus are în jur de 15.000 de angajați la nivel global, în sediile centrale din Madrid (sediul central corporativ), Nisa (dezvoltare) și Erding (operațiuni), precum și în cele 70 de reprezentanțe Amadeus la nivel global.

Amadeus este listată la Bursa de Valori Spaniolă, sub simbolul “AMS.MC” și este o componentă a indicelui IBEX 35.

Pentru a afla mai multe despre Amadeus, vă rugăm să vizitați www.amadeus.com  și www.amadeus.com/blog  pentru mai multe detalii despre industria de turism.

Urmăriți-ne și pe:

[1] Application Programming Interface (API) este un set de rutine, protocoale și instrumente care permit dezvoltarea software-ului și integrarea dintre diverse aplicații. În cazul în speță, API-urile integrează componente din sistemul GDS (Global Distribution System) Amadeus cu aplicații dezvoltate de terți.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord