La cea de-a noua ediție a Turneului Internațional de Bowling din România IBIBO 2018 au luat startul peste 150 de jucători

La cea de-a noua ediție a Turneului Internațional de Bowling din România IBIBO 2018 au luat startul peste 150 de jucători


  • Premiile puse în joc sunt în valoare de150 de euro
  • Finala turneului va avea loc duminică, 7 octombrie, iar intrarea este liberă
  • Cel mai tânăr jucător înscris în competiție, Xidas Giannis, are 10 ani
  • La cea de-a noua ediție IBIBO participă aproximativ 80 de români

Bucureşti, 02 octombrie 2018  – La cea de-a noua ediție IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, desfășurat sub egida World Bowling şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF), au luat startul peste 150 de jucători din 17 țări. IBIBO 2018 se desfășoară în perioada 29 septembrie – 7 octombrie la IDM Club și are un fond de premiere de 22.150 de euro.
„IBIBO 2018 a atras sportivi din întreaga lume care participă în premieră la concurs, iar acesta este o confirmare a faptului că IDM Bucharest International Bowling Open este o competiție de referință la nivel european. Nivelul de dificultate este foarte ridicat, iar provocarea pe care o au participanții este de lua decizia corectă privind trasa de urmat și bila corectă, în funcție de modul în care evoluează ungerea de pe pistă. În acest an am aplicat o ungere a pistei sport, de 39 de picioare lungime, 25 de ml. de ulei și un raport transversal maxim de 2.97.

De asemenea, am observat că bowlingul are din ce în ce mai multă aderență la copii și tineri, pe care îi ajută să își dezvolte capacitatea de coordonare, atenție și concentrare. Dacă la ediția anterioară cel mai tânăr participant avea 17 ani, acum va lua startul la competiție un copil în vârstă de 10 ani, care face parte din echipa Greciei și care ne așteptăm să aibă rezultate foarte bune pentru prima participare”, spune Marius Briciu, director IDM Club și managerul echipei de organizare a IBIBO 2018.
Despre participanți
Pasionații de bowling se pot înscrie la Turneul internațional de bowling IDM Bucharest International Bowling Open, în funcție de media de joc, la două categorii: A (clasă profesionistă) și B ( clasă semiprofesionistă). Jucătorii înregistrați în categoria A au medii anuale peste 180 de puncte, iar în ceea ce privește clasa jucătorilor semiprofesionişti, media anuală nu trebuie să depășească 180 puncte.
La IBIBO 2018 sunt înscriși peste 150 de jucători, din 17 țări. Concurenții sunt din Bulgaria, Elveția, Cipru, Germania, Danemarca, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Irlanda, Israel, Lituania, Olanda, România, Slovacia, Suedia, Turcia și Ucraina.

Echipa României este cea mai numeroasă, cu peste 80 de membri, și include întregul lot al echipei naționale de bowling. Andrei Stanciu, Simona Cojocar și Sergiu Cojocar sunt debutanți la turneul IBIBO și sunt în echipă cu veteranii competiției, Romeo Gagenoiu (finalist al ediției 2017), Cătălin Gheorghe (campion național) sau Bogdan Obada (vice campion național).
Din echipa Greciei, formată din 26 membri, face parte și cel mai tânăr jucător din istoria competiției, Xidas Giannis, în vârstă de 10 ani. Din echipa sa mai fac parte și Giannis Stathatos (câștigător al ediției 2012), Liratzis Kostas, Nikolaos Boufesis (câștigătorul turneului Takis Karetsos 2018) și Papapetropoulos Nikos.

Printre cei mai cunoscuți jucători înscriși la IBIBO 2018 sunt: Catalin Gheorghe RO (campion național), Giannis Stathatos GRE (câștigător al ediției 2012), Kevin Karlsson SWE (finalist 2017), Roman Ilyin UKR (jucător din lotul național), Vasilis Stefopoulos GRE (jucător și antrenor).
Câștigătorul IBIBO 2018 este premiat pe 7 octombrie, la IDM Club Bucureşti
Finala turneului IBIBO va fi disputată duminică, 7 octombrie, începând cu ora 20:00. Accesul spectatorilor este liber pe toată durata competiției, care va putea fi urmărită și pe pagina oficială a turneului http://idmclub.ro/ibibo/. Finala va fi transmisă în direct de PRO X, precum și live pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/IDMClub.Bucuresti/.
În acest an vor fi premiați primii 48 de sportivi, dintre care 40 clasați la categoria A (clasă profesionistă) și primii 7 jucători care au avut cele mai bune rezultate din categoria B (clasă semiprofesionitsă).De asemenea va fi acordat un premiu special, pentru cel  mai mare scor al turneului, în valoare de 150 de euro. Fondul de premiere pentru categoria A are valoarea totală de 20.450, iar pentru categoria B – 1.700 de euro.
IBIBO 2018 este susținut de partenerii: Sivissidis Billiard & Bowling, Carlsrom Beverage (Carlsberg), Global 900, Storm și Roto Grip.
Despre IDM Club, centrul de bowling
Centrul de bowling al IDM Club dispune de 14 piste de bowling Brunswick din ultima generație Anvilane Glow Pro Lane. Echipamentul de bowling prezent în IDM Club a fost instalat de reprezentanții Brunswick, este certificat USBC (United States Bowling Congress) şi aprobat WTBA și ETBF pentru organizarea de competiții internaționale.
Mai multe informații despre turneul IDM Bucharest International Bowling Open puteți găsi pe pagina oficială a competiției: http://idmclub.ro/ibibo/.
Pentru mai multe detalii despre IDM Club, puteți accesa canalul de YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=Wn3vD3xibYs

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord