Italianul Paolo Sarroglia câștigă ediția a zecea a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon, Centennial on the Greens

Italianul Paolo Sarroglia câștigă ediția a zecea a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon, Centennial on the Greens


  • Competiția de golf a fost dedicată Centenarului Marii Uniri a purtat numele Centennial on the Greens
  • Competiția a fost câştigată de Paolo Sarroglia cu birdie (-1) la prima cupa a playoff-ului
  • Pentru prima data în cele zece ediții a avut loc un joc de departajare între trei jucători, Paolo Sarroglia (Italia), Dragoș Tănase (România) și Gianluca Samogin (Italia)

București, 8 octombrie 2018 – Centennial on the greens, competiție de golf organizată la ediția a zecea a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon, desfășurată pe terenul de golf de la Clubul Diplomatic din parcul Herăstrău din Bucuresști, a fost câștigată de italianul Paolo Sarroglia. Acesta a realizat un birdie (scor -1) la prima cupă din jocul suplimentar necesar pentru desemnarea caștigatorului având în vedere faptul că trei sportivi au realizat același scor la finalul competiției inițiale. Rezultatele competiției suplimentare (playoff) la cupa 1 (par 4):

Paolo Saroglia -1

Dragoș Tănase 0

Gianluca Samogin +2

Academia de golf Demis Papillon a premiat pe terenul de la Clubul Diplomatic din București seniori, juniori dar și începători care au luat contact cu jocul de golf în ultimul an.

Paolo Sarroglia a început să joace golf la Torino, la vârsta de 22 de ani, după o carieră ca jucător de tenis la nivel profesionist. „Sunt bucuros să fiu primul jucător italian care câștigă cupa academiei de golf Demis Papillon. A fost o competiție disputată anul acesta, cu jucători buni și cu un final inedit. Am jucat foarte bine în playoff-ul din competiție și asta a făcut diferența.” a declarat Paolo Sarroglia.

„Am dedicat ediția a zecea a competiției Centenarului Marii Uniri, un moment important în istoria noastră. Din acest motiv ediția a fost una specială”, a declarat Demis Papillon, fondatorul Academiei de Golf Demis Papillon.

„Competiția a avut un final extrem de disputat cu un joc suplimentar (playoff) între doi jucători italieni și unul din România. A câștigat meritat Paolo Sarroglia la o diferență de „jumătate de cupă”, un joc suplimentar foarte disputant care a facut cinste competiției din acest an”, a adăugat Demis Papillon.

„Am lansat competiția Cupa Academiei în urmă cu zece ani ca un mijloc de a ajuta creșterea golfului în România. Cred ca am ajuns la un nivel de recunoștere bun pentru golf și acest sport are mult potențial de crește în special în București, unde sunt mulți tineri care încep în fiecare an să joace”, a declarat Demis Papillon.

Centennial on the greens
Cupa Academiei de Golf „Demis Papillon” 2018
Ediția a zecea, 7 octombrie 2018, Clubul Diplomatic, București
Categorie Câștigător
Câștigător (Gross winner) Paolo Sarroglia
Masculin Divizia I (HCP 0-18) Locul 1: Andrei Loghin (România)

Locul 2: Gianluca Samogin (Italia)

Locul 3: Valter Samogin (Italia)

Masculin Divizia II (HCP 19-36) Locul 1: Dan Văcălie (România)

Locul 2: Dan Bota (România)

Locul 3: Pierre Martin (Franța)

Începători Locul 1: Andreea Piccin (Italia)

 

Ediția din acest an a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon este realizată cu sprijinul partenerilor Crama Oprișor și Bel Profile.

Despre Academia de Golf Demis Papillon

Academia de Golf Demis Papillon este o organizaţie care militează pentru dezvoltarea şi popularizarea golfului în România. Demis Papillon a fondat în 2009 Academia și vizează, pe termen scurt, dezvoltarea jocului de golf în Bucureşti, urmărind, pe termen lung, creşterea şi formarea jucătorilor de golf din România, Bulgaria și Europa de Est. Din 2014, DPGA a devenit partener al cunoscutei școli de golf Gary Edwin din Australia, școală care are filiale deschise pe toate continentele lumii. În 2016 Academia de golf Demis Papillon s-a mutat la terenul de golf de la Clubul Diplomatic din Parcul Herastrău în București.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord