Sistemele fotovoltaice ON grid si OFF grid?

Sistemele fotovoltaice ON grid si OFF grid?


Cu siguranta si tu iti doresti sa ai energie electrica si sa o folosesti in voie, fara ca facturile de la sfarsitul lunii sa te aduca in pragul falimentului. In functie de modul de conectare, panourile fotovoltaice sunt de doua tipuri: ON grid – conectate la retea si OFF grid -independente de retea. Pentru a reusi sa reduci costurie, instaleaza-ti cu incredere sisteme fotovoltaice on grid sau off grid. Hai sa aflam mai multe despre aceste doua tipuri de sisteme fotovoltaice, ca sa-l poti alege pe cel mai potrivit pentru tine.

1. Sisteme ON grid

Sistemul fotovoltaic ON grid reprezinta una dintre cele mai eficiente solutii de convertire a energiei solare in energie electrica. Sistemele panourilor fotovoltaice ON grid sunt conectate la reteaua nationala de energie electrica, panourile fiind folosite ca sursa suplimentara de energie iar asta ajuta la scaderea costurilor lunare.

Sistemul fotovoltaic ON grid poate functiona doar cu ajutorul retelei electrice disponibile. Asta inseamna ca in momentul in care nu avem tensiune in retea, nu avem nici productie din sistemul fotovoltaic.

Acest tip de configurare, poate sa ne ofere posibilitatea de a ne consuma propria energie!

2. Sisteme OFF grid

Sistemul fotovoltaic OFF grid este independent de reteaua de energie electrica. Asta inseamna ca panourile produc energia electrica, o inmagazineaza in acumulatori si o folosesc chiar si pe timpul noptii.

Dezavantajul acestui sistem este costul destul de mare al kit-urilor pentru panouri, iar iarna sau in zilele innorate, exista riscul de a ramane fara energie electrica. Pentru situatiile in care ai putea ramane fara energie electrica, se recomanda folosirea generatoarelor de combustibil.

Sistemele de panouri solare OFF grid sunt utile mai ales pentru locuintele izolate sau pentru care conectarea la sistemul energetic national implica costuri foarte mari, prin trasee mari de cablu si stalpi, prin avize de racolare si asa mai departe.

Soarele este o sursa regenerabila, permanenta si inepuizabila de energie. Prin instalarea panourilor solare fotovoltaice, poti sa folosesti aceasta energie pentru a produce energie electrica casei tale, cu costuri 0 de productie si mentenanta necostisitoare. Analizeaza ambele optiuni, locuinta sau terenul pe care il ai, distanta la care este acesta de sistemul de energie nationala si alege cel mai potrivit sistem fotovoltaic pentru tine.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord