De ce se sunt decese in accidente pe soselele din tara?

De ce se sunt decese in accidente pe soselele din tara?


Sunt atat de multe persoane care nu au avut o soarta prea buna si au avut parte de un asa numit deces accident pe soselele de la noi din tara, incat daca cineva s-ar ocupa de o statistica probabil ca ne vom ingrozi. Ne vom ingrozi de numarul mare de persoane care au decedat intr-un asemenea mod. Si daca pana acum incercam sa neglijam partea carosabilului nu ne mai putem ascunde de acest fapt.

Nu intotdeauna soferii sunt cei care incalca legile, nu tot timpul se intampla asta si nici pietonii nu sunt de vina pentru tot ce se intampla. Poate ca mai sunt cazuri in care pietonii au traversat strada neregulamentar sau nu au mai asteptat culoarea verde a semaforului. Dar asta nu inseamna ca se intampla tot timpul. Sunt atat de multe situatii in care lucrurile nu se intampla dintr-un singur motiv, incat nu ne ramane decat sa ne intrebam de ce se intampla toate aceste accidente?

De ce nimeni nu ia nici o masura si de ce nu putem preveni astfel de accidente. Poate ca intr-o tara cu mult mai civilizata decat a noastra se pot intampla lucruri mult mai frumoase, lucruri care nu tin de accidente sau care s-au remediat in cel mai scurt timp. Cel putin in tarile occidentale drumurile au o stare mult mai buna. In plus autostrazile sunt cel mai mare atuu. Cat ne-am dori si noi sa avem parte de drumuri, sosele si autostrazi extraordinare cum sunt in strainatate.

Dar noi nu, nu avem parte de toate astea… In plus trebuie sa fim foarte precauti atunci cand se intampla  decesul intr-un accident al unei persoane dragi. Pe langa bine cunoscutele servicii funerare pe care trebuie sa le achizitionezi de la firmele de pompe funebre, mai sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere. In primul rand ca trebuie sa faci fata unei asemenea traume, iar daca nu poti fi capabil pentru asta nu ai decat sa te indrepti catre un psiholog.

Desi unora nu li se pare prea placut acest lucru este recomandat sa apelati la psihologi in astfel de situatii, mai ales daca cei traumatizati sunt de fapt copiii. Poate ca nu putem avea intotdeauna ceea ce ne dorim, dar cu siguranta daca am pune ceva mai multa presiune pe autoritati pentru acest aspect cu privire la sosele si strazi, poate ca intr-o zi se vor mobiliza si vor face lucrurile mai bune sau cel putin vor incerca. Dar pana se vor mobiliza autoritatile nu ne ramane decat sa speram ca nu numarul de accidente pe strazi se va diminua.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord