Cartile – portaluri catre alte lumi

Cartile – portaluri catre alte lumi


Cartile au fost intotdeauna o modalitate de a stimula imaginatia celor mici, datorita povestilor frumoase si captivante care se aflau scrise pe filele lor, mai ales daca sunt insotite si de imagini reprezentative. Eu inca apreciez aceste carti de povesti pentru copii, pentru ca imi place sa imi aduc aminte de copilarie, atunci cand le citesc. Si mereu sunt in cautarea celor main oi carti aparute in online, de la diverse edituri. In ceea ce priveste povestea, nu am o preferinta anume: imi plac si povestile copilariei mele, pe care le recites de fiecare data cand ma apuca nostalgia, dar sunt curioasa sa citesc si povestile noi care apar.

Imi plac povestile, imi place sa le impartasesc si cu cei mici, de regula. Ador sa citesc povesti copiilor si mereu fac asta, ori de cate ori am ocazia. In principiu, cand merg pe la prietenii care au copii, primul lucru pe care il fac este sa intreb daca au carti pentru copii, caci prin intermediul povestilor socializez mai bine cu cei mici si astfel ne imprietenim mai usor. Si chiar am succes cu aceasta tehnica. Copii nu sunt mereu pasionati sa rasfoiasca singuri cartile de povesti sau nu au rabdare sa citeasca tot, dar sunt mult mai interesati sa asculte o poveste de la altcineva.

Pentru mine, cartile reprezinta portaluri catre alte lumi, mesageri catre aventuri pe care ti le poti imagina si in care te poti transpune, ori de cate ori doresti. Cartile sunt o sursa inepuizabila de informatie si de creativitate, tocmai de aceea incerc sa impartasesc pasiunea mea si cu altii. Prietenilor mei mereu le recomand carti bune, pe care sa le citeasca, cu garantia ca nu se vor plictisii de subiectul acestora. Citesc mult si asta se datoreaza parintilor, care imi cumparau, cand eram mica, toate cartile de povesti pe care le gaseau. Asa am format o biblioteca impresionanta doar cu astfel de povesti, pe care o detin chiar si in ziua de azi.

Am pastrat aceste carti de povesti, in speranta ca o voi da si eu mai departe, copiilor mei. Mi-ar placea ca acestea sa ajunga un fel de mostenire, care sa fie transmisa din generatie in generatie, pentru a duce mai departe aceasta dragoste pentru ceea ce inseamna lectura. Mi-ar fi placut sa fiu educatoare, sa lucrez zilnic cu copii si sa ii ajut sa isi dezvolte caracterul si imaginatia, in mod pozitiv, dar din pacate circumstantele au facut sa fie altfel. Nu regret, caci chiar si asa vorbesc despre cat de benefic este cititul, ori de cate ori am ocazia.

Daca voi inca mai aveti carti din copilaria voastra, sfatul meu pentru voi este sa le pastrati, ca sa le faceti cadou copiilor vostri sau altor copii care nu au posibilitatea sa se bucure de astfel de cadouri. Sunt convinsa ca gestul o sa insemne enorm pentru acei copii. O sa vedeti ca daca le insuflati pasiunea pentru lectura, o sa modelati frumos un caracter, care o sa ajunga, la randul lui, sa transmita acest lucru mai departe. Si din punctul meu de vedere, nu exista nimic mai frumos!

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord