Care sunt cele mai comune tipuri de aparate dentare?

Care sunt cele mai comune tipuri de aparate dentare?


Indiferent de varsta fiecare om este preocupat de modul in care arata si apeleaza de foarte multe ori la tratamente ortodontice intr-o clinica stomatologica. Impactul estetic pe care il are purtarea unui aparat dentar este o problema principala care genereaza si starea de respingere a pacinetilor care desi au nevoie de un astfel de tratament, il refuza. Tehnologiile moderne au permis ca aparatele aplicate sa fie tot mai putin vizibile sau sa fie foarte discrete.

Aparat dentar invizibil

Aparatele ortodontice invizibile se aplica in general pe partea din spatele dintilor, pe fetele linguale ale dintilor si nu se vor vedea deloc. Functioneaza la fel de bine ca si aparatele dentare normale doar ca nimeni nu va sti ca ai un aparat dentar in gura. Aceste dispozitive au fost facute special pentru artisti si persoane publice. Unul din cele mai importante dezavantaje pe care le implica un aparat dentar invizibil este pretul sau destul de mare.

Aparat dentar cu safir

Un aparat dentar safir  este confectionat din safir, asa cum spune si denumirea sa, acesta fiind un cristal artficial care are efect cameleonic si este destul de greu de sesizat pe suprafata dintilor. Astfel de aparate au un grad inalt fizionomic si pot sa fie purtate ca si bijuterii. Nu absorb coloranti si pe suprafata lor nu se va depune placa bacteriana. Din aceasta cauza nu isi modifica aspectul pe parcursul tratamentului. Costurile pentru acest tratament sunt ceva mai mari comparativ cu bracketurile ceramice insa sunt mult mai mici comparativ cu aparatul lingual invizibil.

Aparat dentar din ceramica

Aceste aparate dentare sunt fizionomice si au bracketurile de culoarea dintelui. De la distanta sunt foarte putin vizibile iar de aproape se vad pentru ca sunt aplica pe partea din fata a dintelui si au acele sarmulite care nu pot fi mascate.

Aparat dentar metalic

Indiferent de varsta pe care o ai si de exigentele tale fizionomice sunt solutii accesibile tuturor pacientilor care au nevoie de un astfel de dispozitiv pentru a avea un zambet perfect si dinti sanatosi, aliniat corect. Acest aparat dentar se poate obtine fara mari sacrificii. Este adevarat ca se vede si de aproape si de la distanta, insa cu siguranta dantura ta merite un astfel de tratament. Retine faptul ca daca nu rezolvi problemele ce tin de ortodontie din timp, vei ajunge sa ai probleme mult mai mari.

Aparate ortodontice mobile

Invisalign sau alte aparate similare sunt mobile. Un aparat dentar mobil este in primul rand recomandat copiilor aflati in timpul cresterii. Aparatele mobile nu sunt fixate pe dinte si ele pot sa fie inlaturate de pacienti dar timpul minim in care trebuie sa fie purtate este de 16 ore pe zi.

Aceste aparate se folosesc in general cu scopul de a stimula cresterea arcadelor ajutand la alinierea dentara sau pentru corectarea micilor malpozitionari. Tinand cont de problemele care deja exista pot sa fie singurul tratament si uneori doar ajuta la situatia clinica si reduc timpul de purtare a aparatului fix.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord