Apa dura, unul dintre inamicii centralei termice

Apa dura, unul dintre inamicii centralei termice


Centrala termica este dispozitivul cu ajutorul caruia foarte multi oameni se incalzesc pe timpul iernii si o folosesc pentru incalzirea apei in restul anului. Avand in vedere ca centrala termica este extrem de importanta in gospodarie trebuie ca aceasta sa fie utilizata corespunzator pentru a evita aparitia unor anumite defectiuni centrale termice. Una dintre cele mai populare defectiuni ale centralei termice este cauzata de apa dura utilizata. Ce este aceasta, cum o recunosti si care sunt metodele prin care poti utiliza apa fara ca aceasta sa faca daune sunt intrebari la care voi raspunde in continuarea acestui articol.

Apa dura este apa in a carei compozitie se gaseste o cantitate mare de minerale si saruri. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa trece prin straturile de argila si roci, materiale care au o concentratie foarte mare de minerale si saruri. De asemenea duritatea apei poate fi data si de prezenta prafului, nisipului, algelor sau a altor impuritati. Exista 4 metode prin care poate fi identificata apa dura, si anume:

  1. Gustul si mirosul apei este cea mai populara metoda prin care poate fi recunoscuta apa dura. In cazul in care apa are un miros sau gust ciudat atunci este clar ca aceasta este dura si nu este recomandata pentru a fi utilizata in scop casnic pentru ca o astfel de apa deterioreaza.
  2. Petele albe lasate pe vesela care s-a uscat dupa ce aceasta a fost spalata este o alta modalitate prin care poate fi identificata prezenta apei dure.
  3. Cea mai precisa metoda prin care poate fi identificata apa dura este analiza de laborator.
  4. Testul de duritate care poate fi achizitionat din comert este o alta modalitate prin care poate fi identificata apa dura.

Dedurizarea apei este singura modalitate prin care poate fi utilizata apa dura fara ca aceasta sa provoace daune. Acest lucru se poate face prin intermediul urmatoarelor metode:

  • Osmoza inversa;
  • Utilizarea statiei de dedurizare;
  • Utilizarea filtrelor de dedurizare;

In concluzie trebuie sa acorzi o atentie deosebita apei pe care o folosesti pentru ca aceasta poate provoca daune, defectarea centralei termice fiind una dintre cele mai comune daune pe care le poate produce utilizarea apei dure.

 

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord