SAP a extins proiectul Adoptăm o Școală în Cluj-Napoca, Timișoara și București

SAP a extins proiectul Adoptăm o Școală în Cluj-Napoca, Timișoara și București


București – Iulie 2018 SAP continuă și în 2018 proiectul Adoptăm o Școală prin care angajații companiei susțin cursuri de programare Scratch în trei școli primare din București, Timișoara și Cluj-Napoca. Elevii de clasa a IV-a vor învăța să dezvolte aplicații în popularul limbaj de programare Scratch, în perioada 19 ianuarie – 15 iunie. Inițiativa a demarat anul trecut, în Cluj-Napoca, unde 7 voluntari SAP ”au adoptat” școala Emil Isac.

La finalul celor șase luni de cursuri, elevii vor învăța să caute și să folosească resurse media, să analizeze imagini și clipuri video folosind librării, să urmărească tutoriale și instrucțiuni, să testeze și să rezolve bug-uri, să creeze animații, noțiuni de programare: secvențe, bucle, evenimente, structuri condiționale, operatori și variabile, elemente de design de joc: creație, controlul personajelor cu mouse și tastatură.

Scratch, limbaj de programare dezvoltat la MIT Media Lab, este folosit de elevi, profesori, părinți pentru a crea cu ușurință animații, jocuri, aplicații. A fost creat în special pentru copii de la 8 la 16 ani, dar este folosit de persoane de toate vârstele. Chiar dacă nu toți copiii vor urma într-un final o carieră în programare, abilitațile dezvoltate folosind învățarea prin jocuri digitale, cum ar fi creativitatea, gândirea sistematică, lucrul în echipă, sunt necesare pentru o mai bună înțelegere și o rezolvare mai rapidă a provocărilor întâlnite în meseriile alese.

Copiii și Tehnologia: O combinație câștigătoare pentru un viitor mai bun

”Într-o lume digitală cum este cea de astăzi, programarea este o abilitate fundamentală, alături de matematică și citire, dar prea puțini copii au posibilitatea de a învăța să programeze, această disciplină fiind rareori predată la școală. Prin programul Adoptăm o Școală ne dorim să creăm o platformă distractivă și captivantă, unde copiii nu doar învață să programeze, ci au ocazia să fie creativi folosind programarea. Chiar de la primele ședințe de Scratch, am avut un feedback excelent din partea copiilor. Sunt foarte curioși și vor să descopere cât mai multe lucruri. Din cei 25 de elevi câți s-au înscris, nu avem vreo absență”, a declarat Sarbrina Mitu, SAP Hybris Commerce Business Analyst și inițiatorul proiectului.

De-a lungul istoriei, tehnologia a avut puteare de a transforma fiecare aspect al societății, de la mediul de afaceri, la administrațiile locale sau naționale. Transformarea continuă și în prezent prin prisma noilor tedințe: Inteligență Artificială, robotică, Internet of Things, cybersecurity sau data science. Tot mai multe locuri de muncă din toate industriile necesită un anumit nivel de cunoștințe în tehnologie sau informatică. Conform World Economic Forum, 65% dintre copiii care astăzi intră în clasa I vor avea joburi care nici nu există în prezent[1]. Inițiativa SAP are rolul de a îi face pe copii să înțeleagă și chiar să creeze aplicațiile și jocurile pe care le utilizează atât de frecvent, abilități ce le va permite să țină pasul cu schimbările rapide din domeniul tehnologiei.

Despre SAP

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 378.000 de clienți, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile.

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 16 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 570 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.ro.

Notă către editori:

Pentru a viziona și descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesați www.sap.com/photos. Pe această platformă puteți găsi materiale foto la rezoluție mare care pot fi utilizate în cadrul publicațiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesați www.sap-tv.com. Pe acest site sunt accesibile clipuri video care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteți înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV. Urmăriți SAP pe Twitter la @sapnews și pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienții interesați de produsele SAP – SAP România: tel: 031.225.2812

[1] http://reports.weforum.org/future-of-jobs-2016/chapter-1-the-future-of-jobs-and-skills/

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord