Celulele stem au inceput sa fie importante si pentru parintii din Romania

Celulele stem au inceput sa fie importante si pentru parintii din Romania


Din ce in ce mai multi parinti din Romania isi doresc sa recolteze celulele stem mezenchimale si hematopoietice ale copiilor lor inca de la nastere. Avand in vedere popularitatea crescuta a acestei proceduri in tara noastra, trebuie sa stiti in mod concret cum aceasta operatiune se desfasoara si care este cea mai buna si sigura banca de celule stem din tara noastra.

Procedura de recoltare a celulelor stem, fie ele mezenchimale sau hematopoietice se realizeaza fara niciun fel de risc asupra fatului sau a mamei. Acestea sunt recoltate din sangele ombilicar sau din placenta, dupa ce aceasta a fost expulzata. Dupa recoltare, sangele este curatat de alte celule care nu ar putea sa reziste la congelarea si depozitarea pe termen lung a grefei recoltate. Hematiile sunt eliminate, iar mai apoi sangele este racit treptat pana cand acesta ajunge la o temperatura de criogenare de -149 de grade celsius. Stocarea grefelor de celule stem se realizeaza in conditii de maxima siguranta. Avand in vedere importanta acestora, dar si conditiile speciale in care sunt stocate, este imposibil ca ele sa fie pastrate in alte locatie. Tocmai de aceea, pentru toti parintii care vor sa recolteze si sa dispuna pe viitor de grefele de celule stem ale celor mici, este imperios necesara colaborarea cu o banca de celule stem.

Dar cum putem alege cea mai potrivita banca de stocare celule stem pentru nevoile noastre? In primul rand trebuie sa aveti la cunostinta faptul ca transplanturile care se realizeaza prin intermediul acestor celule se fac in diferite centre medicale internationale. Unele state sunt mai proficiente in anumite categorii de transplanturi decat altele, tocmai de aceea trebuie sa alegeti o banca de celule stem care dispune de toate acreditarile necesare pentru oferirea grefei de celule oriunde in lume. Spre exemplu., daca este sa ne referim la o bance de celule stem din Romania care dispune de o astfel de certificare, putem scoate in evidenta minunatele servicii ale Stemsure. Aceasta este la ora actuala singura banca de stocare a celulelor stem din tara noastra care dispune de acreditarea cea mai inalta din acest domeniu, respectiv JACIE. Aceasta ii permite bancii sa puna la dispozitia oricarui spital din lume o grefa de celule stem fara nicio problema. Drept dovada a serviciilor extraordinare ale Stemsure, pana in momentul acesta banca a oferit spre transplant un numar total de 10 grefe de celule care au rezultat in 10 transplanturi reusite.

La ora actuala, in tara noastra, Stemsure este cea mai buna decizie pentru toti tinerii parinti care doresc sa recolteze celulele stem ale celor mici si care vor sa le ofere acestora un viitor sigur, si lipsit de orice fel de evenimente neplacute. Avand in vedere faptul ca la ora actuala peste 80 de maladii pot fi vindecate prin intermediul transplantelor cu celule stem, este cert faptul ca pe viitor numarul acestora va putea fi marit datorita modului uimitor in care medicina moderna avanseaza pe zi ce trece.

In momentul de fata nu exista absolut niciun motiv pentru care sa nu recoltati celulele stem ale celor mici atunci cand acestia se nasc. Mai ales atunci cand discutam despre riscurile minime pe care recoltarea le are asupra mamei si a fatului, dar si a modului extrem de important in care acestea pot fi folosite. Recoltarea si depozitarea se fac prin strict prin intermediul bancilor de celule stem pe care le-am mentionat mai sus. Astfel, in cazul in care doriti sa creati un viitor sigur pentru cei mici, in care acestia sa fie pregatiti pentru orice fel de situatie neprevazute, atunci recoltarea celulelor stem este pasul cel mai bun pe care puteti sa il faceti!

1 comment

Add yours
  1. 1
    Marian

    Din fericire sau din pacate a devenit o adevarate industrie treaba cu celulele. Imi aduc aminte ca am fost la un targ pentru viitorii parinti si erau o groaza de firme care se ocupau de celule. Treaba este simpla, vrei sa ai o garantie pentru viitor ca totul va fi bine. Fereasca Dumnezeu sa ai nevoie ! Legat de pret, nu este scump daca este sa comparam cu alte cheltuieli care apar atunci cand apar copii. Sfatul personal este sa le cumparati chiar daca o sa vi se para cam piperat pretul !

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord