ADM Capital și Wienerberger anulează vânzarea firmei Brikston Construction Solutions SA

ADM Capital și Wienerberger anulează vânzarea firmei Brikston Construction Solutions SA


ADM Capital, fondul internațional de private equity cu 20 de ani de experiență pe piețele emergente, a fost de acord să-și vândă integral acțiunile catre Wienerberger AG din Austria în octombrie 2017, iar tranzacția a fost înaintată Consiliului Concurenței din România pentru procesul de evaluare si aprobare. În urma corespondenței cu Consiliul Concurenței din România, ADM Capital și Wienerberger au anulat vânzarea firmei Brikston Construction Solutions S.A.

Anthony Stalker, Partener al ADM Capital, a comentat “Ca fond de private equity orientat spre dezvoltare, ne-am concentrat întotdeauna asupra creșterii cifrelor de afaceri si profitabilitatii companiilor noastre. Brikston a înregistrat o creștere puternică sub ADM Capital și a îmbunătățit profitul operațional cu mai mult de 75% in ultimii patru ani. Împreună cu echipa de management, vom fi dedicați creșterii ulterioare a companiei Brikston prin mijloace organice și anorganice”.

Înființată în 1967 ca entitate de stat și privatizată în 1994, Brikston este un producător de cărămidă de elita din România. Brikston ofera industriei de construcții din România un portofoliu extins de produse constând din blocuri ceramice, cărămizi pline, caramizi pentru fațade, tigle ceramice și produse decorative în diverse culori și dimensiuni. Cu sediul în Iași, compania a realizat vânzări de aproximativ 19 milioane de euro în anul 2017, avand o rețea de distribuție dezvoltata prin care vizează o mare parte din teritoriul României, precum și exporturi către Republica Moldova și Ucraina.

Grupul ADM Capital Fondat în 1998, ADM Capital are peste 20 de ani de experiență în investiții în piețele emergente din 20 de țări. Cu peste 50 de persoane in birourile locale, inclusiv Alma Ata, Istanbul, Londra, Moscova, Kiev și Hong Kong, activele administrate ale ADM Capital depășesc acum 1,3 miliarde USD. Activitatea europeana a companiei ADM Capital este operată sub umbrela CCL Capital.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați admir@admcap.com

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord