Parchetul de stejar asigura integritatea persoanelor

Parchetul de stejar asigura integritatea persoanelor


Imi aduc aminte cu teama de zilele de iarna petrecute in scoala unde am absolvit ciclul gimnazial, desi acest anotimp este o sursa de bucurie pentru copii. Intrarea elevilor se facea abrupt iar pe vreme umeda picioarele alunecau in toate partile. Trebuia sa ma tin cu putere de balustrada si imi era teama sa nu o smulg de la locul ei ca sa nu cad.
Mai tarziu, peste ciment a fost pusa o bucata de linoleum si cand ploua sau ningea riscam sa ne rupem mainile si picioarele pe holurile scolii, nu pe derdelus. Ma intreb si acum, cum de au putut oamenii aceia maturi care aveau grija de noi sa fie atat de neglijenti?
Si astazi, peste tot vad probe de neglijenta crasa. O buna prietena de familie a alunecat pe gresie, cand se afla in vizita la fiica ei dislocandu-si soldul.
Daca ar fi avut parchet stejar cu sigurata ca nu ar fi alunecat si nu ar fi suportat o operatie si atatea recuperari.
Parchet din materiale alunecoase intalnim si in institutii, in sediile firmelor, in supermarketuri, in locuri publice unde traficul este intens si pot fi afectate persoane cu dizabilitati, batrani, copii si femei insarcinate.
Intreprinzatorii ar trebui sa investeasca mai mult in parchetul care asigura integritatea persoanelor, din doua motive:
-sa nu fie obligate sa plateasca spitalizare si despagubiri uriase persoanelor care cad si se accidenteaza in arealul in care ar trebui sa se asigure maxima protectie clientilor
-sa nu dea faliment, fiindca din cauza pericolului iminent, clientii nu mai calca prin magazin.
Au fost cazuri in care antreprenorilor li s-a demonstrat ca o podea dubioasa in magazin produce multa paguba. Intr-o zi am fost martora cand o batranica a alunecat pe gresia uda si s-a proptit in raftul cu oua spargandu-le. Parchetul masiv de stejar demonstreaza si simt estetic, dar si faptul ca afacerile merg bine. Multi dintre viitorii parteneri de afaceri sunt atenti la toate aceste detalii si nu vor semna niciodata un parteneriat cu cineva care are linoleum pe jos in firma…
Daca avem in vedere cazarea la hotel, sunt multi parinti care doresc sa isi cazeze copiii acolo unde sunt materiale ecologice, prietenoase cu organismul uman. Parchetul de stejar exprima opulenta, bun gust, dar mai mult de-atat asigura faptul ca piciorul nu va aluneca pe suprafata lui si nimeni nu va fi accidentat.
In plus, acest tip de pardoseala isi pastreaza aspectul mult timp fiind foarte rezistent si putand fi reconditionat si lacuit de mai multe ori. Datorita grosimii sale asigura o izolatie fonica perfecta si un alt aspect important: este compatibil cu incalzirea prin pardoseala.
Din spirit de economie, nu ar trebui niciodata sa inlocuim parchetul masiv din stejar cu o pardoseala mai ieftina, fiindca ne furam singuri caciula.
O pardoseala de calitate dubioasa va face sa cheltuiti mai mult fiindca:
-se strica repede si necesita inlocuire, in timp ce parchetul masiv din stejar bine intretinut este garantat o viata
-provoaca accidentari grave
-se umfla la umezeala necesitant inlocuire
-se pierde multa caldura si nu izoleaza fonic sub nicio forma.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord