De ce este important sa stocam celeule stem la nastere

De ce este important sa stocam celeule stem la nastere


Oricine a auzit de celulele stem, insa putine persoane stiu cu exactitate ce sunt acestea si la ce pot fi folositoare. Astfel, celulele se dovedesc a fi ideale in mai multe contexte intrucat au abilitatea de a trata nenumarate tipuri de afectiuni, motiv pentru care la un moment ai putea apela la o banca de celule stem. Exista mai multe surse din care pot fi recoltate celulele stem, insa una dintre cele mai bogate este sangele cordonului ombilical, care promite cateva mari avantaje. Principalul mod in care se folosesc acestea este pentru a regenera sangele, care sa ajute sistemul imunitar, pentru a avea puterea de a lupta cu diferite afectiuni complicate.

Pana in ziua de azi au fost descoperite peste 80 de boli care se pot tratata cu ajutorul acestora, insa potentialul este nelimitat, astfel incat se asteapta ca in viitorul apropiat lista afectiunilor combatute sa creasca considerabil. In schimb, nu exista o garantie ca toate acestea pot fi tratate in toate cazurile cu ajutorul celulelor stem, insa merita incercat intrucat solutiile sunt minim invazive si se pun in practica cu usurinta.

Cum se recolteaza?

In cazul sangelui cordonului ombilical, acesta este recoltat imediat dupa nastere, iar procedura nu aduce niciun prejudiciu nici pentru mama si nici pentru bebelus, acesta fiind principalul motiv pentru care merita incercata. Mai exista si alte surse, precum maduva osoasa si nu numai, intrucat celulele stem se gasesc in tot corpul, insa nu pot fi recoltate de oriunde.

Urmatorul pas este acela de optare la o banca de celule stem, unde acestea sa fie depozitate si urmand a fi folosite atunci cand va fi nevoie. Bineinteles, inainte de toate sunt efectuate diferite proceduri in laborator, pentru a delimita celulele de sange si tesut, pentru a fi depozitate in stare pura.

Compatibilitate

Unul dintre principalele avantaje aduse de celulele stem e reprezentat de faptul ca nu se mai pune problema compatibilitatii care este mult mai ridicata in cazul rudelor apropiate, astfel ca cei bolnavi nu mai trebuie sa astepte pe liste interminabile un donator compatibil, cand totul poate fi mult mai simplu.

Celulele stem au revolutionat sistemul medical, iar primele tratamente au fost efectuate in urma cu mai bine de jumatate de secol, atunci cand a fost tratat un caz de leucemie, afectiune foarte serioasa, ce poate pune viata bolnavilor in pericol. De atunci tehnicile s-au imbunatatit considerabil, astfel ca pacientii au parte de cele mai bune conditii in ziua de azi.

Costuri

Atunci cand apelezi la o banca de celule stem te poti confrunta cu diferite preturi, motiv pentru care ar trebui sa vezi la StemSure cat costa sa depozitezi celulele stem. Aici sunt disponibile patru pachete, cu preturi cuprinse intre 1.299 si 2.390 euro, astfel ca sunt destul de accesibile si chiar modice in comparatie cu toate beneficiile aduse sanatatii. In plus, aceasta este o banca privata, ceea ce presupune ca te bucuri de mai multe avantaje, incepand de la faptul ca donatorii sunt cei care se vor bucura de propriile celule stem si vor putea fi folosite oricand este nevoie.

In schimb, in cazul bancilor publice, donatiile sunt facute in mod anonim, motiv pentru care celulele vor fi folosite oricand de alte persoane, fara a avea o garantie ca te vei putea bucura de pe urma lor. Astfel, este mult mai simplu sa apelezi la cei mai buni din domeniu, care sunt renumiti pentru profesionalismul lor si care asigura conditii ideale pentru toate mamicile. Celulele stem pot fi folosite chiar si peste cateva decenii, intrucat isi pastreaza proprietatile si nu se deterioreaza de-a lungul timpului, ci ramane la fel ca in prima zi.

Avem aici mai jos si un mic video explicativ despre celulele stem:

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord