CRAIOVA SE IMBRACĂ ÎN IE

CRAIOVA SE IMBRACĂ ÎN IE


Între tradiție, identitate națională și modă, ia tradițională românească – din in sau borangic – a câștigat tot mai mult teren în ultimii ani, cucerind lumea. După ce pictori celebri au surprins-o în operele lor, iar designeri de renume au inclus-o în colecții pe care le poartă și vedetele de la Hollywood, ca Nicole Kidman, Halle Berry ori Kate Moss, românii și-au dat seama cât de valoroasă poate fi ia traditională.

Din 2013, de Sânziene, se sărbătoreşte şi Ziua Universală a Iei, marcată de comunităţile româneşti din toată lumea.

De trei ani, deși promovează costumul popular prin fiecare spectacol prezentat, artiștii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” au celebrat ia în cadrul unui eveniment de sine stătător, intitulat “Craiova se îmbracă în ie”.

Evenimentul, organizat sub egida Primăriei Craiova s-a bucurat, în fiecare an, de un real succes. Pentru că ne dorim ca si în 2018 Craiova să se alăture sutelor de oraşe din Romania si de peste hotare care promovează ia, bluza românească, pentru a deveni un brand de ţară recunoscut pe toată planeta, în parteneriat cu Primaria si Consiliul Local al Municipiului Craiova, vom organiza pe 22 iunie, a IV-a editie a evenimentului “Craiova se îmbracă în ie”.

Vă prezentăm orarul manifestarilor:

Ora 10:00 – până la finalul manifestării – atelier de confecționat ie cu meșterul popular Mira Tantam.

Ora 19:30 – Parada iei, ce se va desfășura pe traseul: Piaţa Mihai Viteazul, Oficiul de cadastru , Centrul Vechi, Piața Frații Buzești. La parada vor participa ansamblurile de amatori din județ Dolj.

După parada iei, vom începe concursul la care se va premia cea mai autentică ie si cea mai fotogenică apariţie îmbracată, bineinţeles în ie. Premiul pentru cea mai autentică ie va fi oferit de talentatul designer, Florin Burescu.

ora 20:30, Piața Frații Buzești. spectacol folcloric, cu:

Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu

  Livia Celea Streață, Mihaela Sultan Streață, Ceata lui Streață          

 Taraful lui Macu , de la Pârâul de Pripor

 Liviu Olteanu si Taraful din Grecești

 Prezintă Simona Mușuroi

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord