Cine imi gaseste un apartament de inchiriat

Cine imi gaseste un apartament de inchiriat


La toamna, fata mea va fi studenta in Bucuresti si ne-am gandit la o strategie. Sacrificam concediul, il luam in septembrie, inchiriem un apartament si stam cu ea o luna sa se acomodeze cu viata stresanta dintr-un oras mare.

Ne dorim ca nimic sa nu o surprinda si sa o copleseasca, de aceea am dat sfara-n tara sa ne ajute cineva sa gasim un apartament de inchiriat in Bucuresti care sa fie:

-situat intr-o zona acceptabila, fara localuri si muzica data la maximum pana seara, fara raufacatori de cartier. Ne dorim o zona linistita pentru ea sa o stim ferita de pericole.

-pretul sa fie acceptabil, fiindca la chirie se adauga multe alte cheltuieli pentru intretinerea unui student

-sa fie mobilat si sa aiba la dispozitie toate electrocasnicele necesare intr-o gospodarie

-proprietarul sa fie o persoana de incredere.

Si maratonul a inceput. A sunat mai intai o prietena de familie care ne-a spus ca are o sora care sta singura si poate sa ne inchirieze o camera. Fata noastra ar putea sa fie supravegheata de doamna in cauza, care i-ar si gati si niciuna nu ar fi singura. Am inceput sa cumpanim oferta si sa acceptam compromisul ca in loc de un apartament sa avem o camera si sa impartim spatiul locativ cu cineva, cand a sunat din nou mediatorul inchirierii. Din pacate sora ei este invatata singura si i-ar veni greu cu o prezenta straina in casa. Regreta ca ne-a incurcat, dar pana in octombrie, cand incepe anul universitar mai avem timp sa gasim o casa sau un apartament de inchiriat. Povestea s-a repetat de 3-4 ori, pana am inteles ca trebuie sa ne ocupam personal de problema.

Asa am inceput cautarile pe internet si am gasit oferte serioase Bucharest real estate  pe site-ul firmei Tudorestates.ro.

Ni s-a parut cel mai eficient mod de a gasi un apartament sau o casa de inchiriat fiindca gasesti ceva corespunzator dorintelor tale 100% cu ajutorul filtrelor de cautare.

Am luat-o pe fiica noastra alaturi (fiindca ea trebuie sa aleaga nu noi si  stie zonele Bucurestiului fiindca ne ducem des la spectacole, prieteni, in excursii) si am inceput sa bifam: chirie. Pasul urmator l-a reprezentat alegerea tipului de locuinta dintre ofertele: apartament, vila, duplex, birou, triplex, garsoniera. Evident ca persoana interesata nu va alege o vila, daca este singura sau 4 persoane nu pot sta intr-o garsoniera si atunci o elimina din start.

Pasul urmator l-a reprezentat alegerea zonei: Iancului, zona de sud, zona de nord, Pipera, centrul orasului. Fiica noastra prefera linistea, de aceea cu riscul de a face naveta cu metroul sau cu un alt mijloc de transport in comun a ales Baneasa, Herastrau sa aiba si parcul aproape sa alerge dimineata si sa se plimbe, cand simte nevoia de relaxare. Si noua ni s-a parut inspirata alegerea fiindca are la dispozitie si Muzeul Satului de cate ori ii va fi dor de-acasa. Alte filtre ne-au cerut sa precizam numarul minim de dormitoare si numarul maxim de dormitoare dorit sau necesar si pretul pe care persoana eset dispusa sa-l dea incepand de la 230 de euro lunar.

Asa am gasit noi duplexul in care fiica noastra se va simti ca acasa si va putea sa studieze in liniste.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord