Cat de importanta este curatenia la locul de munca?

Cat de importanta este curatenia la locul de munca?


Curatenia la locul de munca trebuie sa reprezinte o conditie foarte necesara deoarece ajuta la creearea unui mediu placut de lucru, crescand productivitatea angajatilor dar si ajutand la crearea unei imagini pozitive a firmei. Orice angajat va aprecia acest lucru si va rasplati prin lucru de calitate si task-uri indeplinite la timp.

Pe langa faptul ca lipsa curateniei si a oridinii prezinta un factor de risc pentru sanatate ceea ce este destul de grav, acestea obosesc creierul iar randamentul dat de angajati va fi unul redus.

Ca totul sa se realizeze asa cum trebuie este nevoie de produse de calitate capabile sa curete orice suprafete indiferend de situatie si de gradul de murdarie. Pentru acest lucru Sanito.ro pune la dispozitie produse de curatenie, dezinfectanti de cea mai buna calitate, cosuri gunoi atat interior cat si exterior, produse din hartie, role industriale, prosoape pliate, sapunuri, detergenti pentru orice suprafata si asa mai departe.

Spatiul de lucru trebuie sa fie obligatoriu bine aerisit si ventilat, bi ne luminat, daca se poate pe cat posibil sa patrunda in incaperi cat mai multa lumina naturala, sa nu existe mirosuri neplacute si neaparat sa existe ordine, deoarece acesta poate cauza oboseala.

Tot ceea ce inseamna mobilier si aparatura de birou trebuie curatate de praf si dezinfectate, fiind medii optime pentru dezvoltarea bacteriilor ceea ce inseamna sa fie curatate saptamanal. Recomandat ar fi sa se evite carpele din material si sa se foloseasca pe langa solutii de curatare, servetele de unica folosinta dintr-o rola hartie, deoarece sunt de unica folosinta.

Grupurile sanitare sunt principalele medii ce faciliteaza dezvoltarea bacteriilor ceea ce presupune o curatare si dezinfectare zilnica evitand asfel orice pericol de imbolnavire. Nu trebuie sa lipseasca hartia igienica, sapunurile dezinfectante si prosoape hartie , fiind extrem de importante pentru ca angajatii sa isi poata pastra o igiena corespunzatoare pe tot parcursul programului de lucru. Spalarea mainilor este un alt element care poate contribui la reducerea riscului de a ne imbolnavi sau de a favoriza raspandirea bacteriilor si a microbilor.

Sa nu uitam nici de faptul ca nepastrarea curateniei locului de munca atrage de la sine sanctiuni destul de mari iar in cazuri extreme poate duce chiar la inchiderea firmei. Insa dupa parerea mea nici nu ar trebui sa se puna problema de asa ceva si pur si simplu ar trebui sa se asigure conditii cel putin decente din respect. Respectul fata de angajatii care aduc profit firmei si care o mentin in viata. Daca un angajator nu isi respecta angajatii inseamna ca nu se respecta pe el si firma sa ceea ce va duce la falimentul sigur deoarece o sa se ajunga in punctul in care nimeni nu va mai dori sa lucreze in acel loc.

In concluzie curatenia trebuie intretinuta indiferent ca este vorba de lege sau respect sau orice alta circumstanta, fiind unul din factorii care mentin firma pe picioare si ajuta la dezvoltarea acesteia.

Evita orice neplacere asigurand un mediu propice de lucru iar totul se va desfasura exact asa cum trebuie si profitul cu siguranta nu se va lasa asteptat.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord