Aproape 400 de pacienti cu boli grave au primit consiliere si suport in strangerea de fonduri pentru tratamente si interventii chirurgicale in strainatate


Bucuresti, 13 iunie 2018 – Incepand din mai 2017 si pana acum, aproape 400 de persoane cu boli grave au primit indrumare socio-medicala si suport constand in informare si consiliere adaptate nevoilor si situatiilor cu care se confrunta, in cadrul proiectului „SMS pentru Viata – Fondul de Rezerva pentru Viata pentru Adulti”, derulat de Asociatia M.A.M.E. Proiectul este sustinut de Fundatia Vodafone Romania printr-o finantare de 92.000 de lei. Suportul acordat celor aproape 400 de beneficiari a vizat accesarea unor servicii psiho-socio-medicale din tara si din strainatate, precum si strangerea fondurilor necesare acoperirii tratamentelor sau a unor interventii chirurgicale efectuate in afara tarii, inclusiv prin alocarea unor numere scurte pentru donatii prin SMS.

„Fundatia Vodafone Romania finanteaza in fiecare an proiecte care se adreseaza persoanelor cu boli grave. Parteneriatul cu Asociatia M.A.M.E. este unul de lunga durata, in cadrul caruia oferim impreuna o sansa in plus pacientilor din toata tara care sufera de astfel de afectiuni‟, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

„Serviciile de informare si indrumare asigurate in cadrul acestui proiect le ofera pacientilor acces la un mecanism de strangere de fonduri simplu, usor de utilizat de catre donatori. Este un mecanism gandit pentru cei ce doresc sa se implice la nivel individual pentru a ajuta persoanele care au nevoie de bani pentru a-si redobandi sanatatea‟, a declarat Maria Culescu, Presedinte fondator al Asociatiei M.A.M.E.

De la lansare, in 2013, pana acum, proiectul „SMS pentru Viata – Fondul de Rezerva pentru Viata pentru Adulti” a avut in total peste 1.000 de beneficiari, pacienti adulti diagnosticati cu boli grave. Dintre acestia, 50 au fost eligibili pentru alocarea unui numar scurt de SMS pentru donatii. Cazurile care nu au fost eligibile pentru derularea unei astfel de campanii au primit consultanta in vederea accesarii altor metode de strangere de fonduri. In urma suportului de care au beneficiat, alte 200 de persoane au reusit sa stranga integral fondurile de care aveau nevoie. In toti cei cinci ani de derulare a proiectului, au fost trimise peste 450.000 de SMS-uri, valoarea donatiilor stranse astfel pentru pacientii cu boli grave ajungand la peste 900.000 de euro, bani folositi pentru plata unor tratamente si investigatii medicale la clinici in strainatate.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.   In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociatia M.A.M.E. (Maternitate, Advocacy, Medicina, Educatie) este o organizatie non-profit care sprijina copiii si tinerii diagnosticati cu cancer si alte boli grave din Romania. In cei 9 ani de activitate, a oferit servicii de informare si indrumare, dar si suport psiho-socio-medical pentru aproximativ 3.000 de beneficiari. De asemenea, a donat aparatura medicala performanta de care beneficiaza, anual, peste 10.000 de pacienti oncologici. A derulat campanii de informare si constientizare in randul a peste 8.000 de elevi privind adoptarea unui stil de viata sanatos si combaterea fenomenului de tip bullying. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulata de asociatie si rezultatele obtinute pana in prezent, va invitam sa accesati: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord