Sticla rezistenta la foc, o solutie moderna si necesara in arhitectura de astazi

Sticla rezistenta la foc, o solutie moderna si necesara in arhitectura de astazi


Astazi, exista o gama larga de tipuri de sticla care sunt la fel de rezistente la foc ca si peretii conventionali. Aceste solutii clare si noi de geamuri sunt o solutie perfecta pentru a oferi siguranta in multe institutii, cum ar fi scolile, dar si in locuinte.

Folosind sticla rezistenta la foc, designerii pot crea pereti, usi, curti interioare si alte spatii interioare care utilizeaza spatii largi. Nu numai ca aceste produse ofera arhitectilor o flexibilitate mai mare a designului, dar ajuta la aducerea luminii in spatii interioare, la reducerea consumului de energie, la reducerea zgomotului si la imbunatatirea securitatii. Mai jos sunt cateva exemple despre modul in care arhitectii au folosit geamurile rezistente la foc pentru a crea spatii care combina lumina, vizibilitatea si estetica cu o siguranta maxima impotriva incendiilor.

Sticla rezistenta la foc la exterior

In timp ce este mai frecventa folosirea geamurilor rezistente la foc in interiorul cladirii, exista cazuri in care amenintarea cu foc vine din afara cladirii. Acest lucru se intampla cand o anumita parte a cladirii se afla in imediata apropiere a unei zone predispuse la incendii. Folosind ferestre din sticla rezistenta la incendii (luminatoare, supralumini, fatade) veti permite luminii naturale sa ilumineze spatiul interior, fara a obstructiona privelistea.

Sticla rezistenta la foc la interior

Exista, de asemenea, cazuri in care geamurile rezistente la foc sunt necesare in interiorul cladirii (usi, pereti, seminee) pentru a se potrivi cu arhitectura exterioara a cladirii Acest lucru ofera o mai mare transparenta, o mai buna penetrare a luminii naturale si o conexiune vizuala neobstructionata spre exterior.

Transferarea luminii de zi cu ajutorul unui luminator

O alta strategie pe care arhitectii o folosesc este maximizarea luminii de zi ce trece printr-un luminator si care patrunde in coridoare, holuri si alte parti ale cladirii. De exemplu, intr-o cladire publica a carei arhitectura veche nu poate fi modificata, iar incaperile nu au suficienta lumina naturala, un luminator este esential. Acesta trebuie insa sa confere aceeasi siguranta la incendii ca si peretii de ciment. De aceea, solutia este utilizarea sticlei rezistente la foc pe care o puteti gasi la Xglas.

Pereti despartitori din sticla

Exista institutii publice precum birouri, banci, restaurante, in care spatiul interior necesita o compartimentare bazata pe pereti din sticla. Pentru ca angajatii si clientii sa fie in maxima siguranta, este indicat ca acesti pereti sa fie realizati din sticla rezistenta la foc.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord