Eurovision 2018

Eurovision 2018


Sambata, 12 Mai, a avut loc finala celei de-a 63-a editii a unuia din cele mai longevive concursuri de muzica din lume, la sala Altice Arena din Lisabona, Portugalia. Este vorba despre Eurovision 2018.

Marea castigatoare a finalei a fost Netta cu piesa kitsch-pop “Toy”. Ea a reprezentat Israelul. Trebuie amintit faptul ca este pentru a patra oara cand Israelul castiga acest concurs. Locul doi a fost ocupat de reprezentanta Ciprului, Eleni Foureira, cu piesa “Fuego” si locul al treilea a apartinut Austriei prin reprezentantul sau Cesár Sampson care a interpretat melodia “Nobody But You”.

Din pacate, tara noastra reprezentata prin trupa The Humans cu piesa “Goodbye”, nu s-a calificat in marea finala.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente neplacute. Astfel, in timpul reprezentatiei oferite de reprezentanta Marii Britanii, SuRie, un barbat a urcat pe scena si i-a smuls din mana microfonul cantaretei. Acesta a fost imediat imobilizat de unul de agentii de securitate.

Melodia castigatoare a starnit foarte multe controverse. Desi Netta Brazilai a fost considerata de la inceput ca favorita, piesa a fost criticata de foarte multa lume ca fiind “oribila”.

Bineinteles, ca de fiecare data, au fost acuzatii si cu privire la voturile care s-au dat pe considerente politice.

Acesta este clasamentul complet al Finalei Eurovisionului de anul acesta:

1. Israel
2. Cipru
3. Austria
4. Germania
5. Italia
6. Cehia
7. Suedia
8. Estonia
9. Danemarca
10. Moldova
11. Albania
12. Lituania
13. Franța
14. Bulgaria
15. Norvegia
16. Irlanda
17. Ucraina
18. Olanda
19. Serbia
20. Australia
21. Ungaria
22. Slovenia
23. Spania
24. Marea Britanie
25. Finlanda
26. Portugalia

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord