Cum sa faci fata mai bine situatiilor neprevazute in trafic ca sofer incepator

Cum sa faci fata mai bine situatiilor neprevazute in trafic ca sofer incepator


Ai luat permisul de sofer si te pregatesti pentru prima ta experienta din trafic? Emotiile, traficul intens, numarul mare de pietoni, masini, motociclete, biciclete, zgomotul din jur, toate isi vor pune amprenta si pot transforma rapid prima ta experienta ca sofer intr-una stresanta.

Daca soferii cu o anumita experienta stiu exact cum sa gestioneze unele situatii imprevizibile, soferii incepatori se pierd cu totul si incep sa isi piarda increderea in sine. Stresul si lipsa de experienta, reflexele inca neformate 100% si tachinarile celorlalti soferi pot duce la accidente.

Iata cum sa faci fata mai bine situatiilor neprevazute in trafic.

Concentreaza-te la drum

Pe langa faptul ca exista multe pericole in afara masinii, pot aparea multe distrageri si in interiorul ei. Din acest motiv, atunci cand conduci trebuie sa te concentrezi 100% la drum! Nu folosi telefonul mobil, nu trimite sms-uri, nu consuma bauturi atunci cand conduci.

In acelasi mod, lucruri obisnuite ca setarea radio casetofonului masinii, a sistemului de incalzire sau oricare alt sistem neesential iti pot inlatura atentia de la drum, mai ales daca esti incepator. Fa setarile inainte sa pleci la drum.

Important! Nu incerca niciodata sa ridici ceva ce a cazut pe podea in timp ce conduci.

Fii calm si alert

Agresivitatea la volan, mai ales in orasele sau zonele super aglomerate, este o parte trista a societatii noastre. Ca sofer incepator, si nu numai, este foarte important sa faci tot ce iti sta in putere pentru a evita acest lucru. Nu conduce autovehiculul daca esti suparat sau deranjat de ceva! Fii calm si alert! Daca dai de cineva agresiv si imprudent, incearca sa il eviti!

Asteapta-te la neasteptat

In timp ce stii ce ar trebui sa faca anumiti soferi intr-o anumita situatie, asta nu inseamna intotdeauna ca asa vor proceda. Daca vei conduce putin defensiv, vei avea timp sa reactionezi la orice miscare neasteptata pe care ceilalti soferi o pot face.

Pastreaza intotdeauna o distanta sigura intre masina ta si celalat vehicul. Un truc simplu pentru a vedea daca esti la o distanta corespunzatoare este sa alegi un punct de reper si atunci cand vehiculul din fata trece de el, incepe sa numeri doua secunde. Daca treci de el inaintea celor doua secunde, ar fi cazul sa incetinesti si sa maresti distanta dintre voi.

Daca vremea este proasta (ploua, ninge, vant puternic, gheata) lasa o distanta si mai mare, deoarece masina va avea nevoie de mai mult spatiu pentru a opri.

Planifica-ti traseul

In timp ce sistemele de navigatie prin satelit sunt foarte bune, nu strica niciodata sa-ti planifici traseul, mai ales daca mergi pentru prima data undeva. Pastreaza intotdeauna timp suplimentar, astfel incat sa nu trebuiasca sa apesi pe pedala ca sa ajungi la timp.

Important! Verifica intotdeauna toate sistemele principale ale masinii inainte de a pleca.

Lectii de conducere auto in Bucuresti, la Scoala de Soferi Dicu

Desigur, una dintre cele mai bune modalitati de a fi calm si increzator in a face fata oricaror provocari pe sosele este sa ai un instructor de conducere excelent. La Scoala de Soferi DICU din Bucuresti, cursurile practice sunt sustinute de instructori rabdatori, cu zeci de mii de ore de instructaj la activ.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord