Zuckerberg si scandalul anului

Zuckerberg si scandalul anului


Pentru cei care nu stiu, Mark Zuckerberg este co-fondator si presedinte al retelei de socializare Facebook. De curand acesta este implicat intr-un scandal mondial in legatura cu datele personale ale utilizatorilor acestei retele. Este vorba despre milioane de persoane ale caror date personale au fost preluate de mai multe companii si de catre Cambridge Analytica.

Daca la inceput a fost doar un zvon, marti Zuckerberg a confirmat faptul ca datele a zeci de milioane de utilizatori au fost vandute catre companii precum cea amintita mai sus. Ieri, 11 aprilie, a inceput audierea lui Zuckerberg in fata consiliilor de Comert si Juridice din Senatul Statelor Unite ale Americii. Scandalul este unul de proportii si, desi pana in acest moment, cand audierea nu s-a incheiat, Zuckerberg a recunoscut si si-a asumat imensa greseala, ceea ce se va intampla cu omul de afaceri este incert. Daca in momentul izbucnirii scandalului, Facebook a avut de suferit atat ca imagine dar si din punct de vedere financiar, acum, la bursa din New York, compania a inregistrat cele mai mari cresteri de actiuni din ultimii doi ani.

Se pare ca toti utilizatorii ale caror date au fost furate de pe Facebook vor primi in feed un mesaj cu toate detaliile. Puteti accesa acest site pentru a verifica daca datele dumneavoastra au fost furate.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord