Ultra-violet by Pantone – culoarea anului 2018

Ultra-violet by Pantone – culoarea anului 2018


Desi pe multi gandul ii va purta spre filmul cu acelasi nume, in care frumoasa Milla Jovovich joaca roul unei femei cu super-puteri datorate unor modificari aduse organismului de o boala “vampirica”, ultra-violet reprezinta acum culoarea anului 2018.

Toti designeri celebri s-au grabit sa o adopte aceasta nuanta de mov ce reprezinta originalitate si putere.

Cine stabileste culorile anului? Pentru cei care nu stiu, exista o companie si pentru asa ceva. Pantone este numele acestei companii sau corporatii si sediul se afla, unde altundeva, decat in SUA. De la o simpla firma de imprimerie , Pantone a ajuns un style icon in cativa ani. Acum este Pantone Colour Institute. Nicio casa de moda care se respecta nu adopta o anumita culoare, pana cand aceasta nu este certificata de Pantone. Vorba aia, nici culorile nu mai sunt ce au fost. Din anul 2000, una din responsabilitatile Panton este aceea de a desemna culoarea anului.

Revenind la culoarea anului, aceasta a fost inspirata de artisti precum Jimi Hendrix, Prince si Bowie. Toti au avut personalitati puternice si creative si sunt adevarate legende ale muzicii contemporane. Este o culoare a non-conformismului, ambigua, atat masculina cat si feminina, o culoare regala in multe culturi. Aceasta culoare iti inspira ruperea barierelor de orice fel. Ultra-violet inseamna a fi indraznet si increzator.

Gucci, Giuseppe Zanotti si Kenzo au indraznit deja si au adus pe catwalk culoarea anului 2018.

 

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord