Ultra-violet by Pantone – culoarea anului 2018

Ultra-violet by Pantone – culoarea anului 2018


Desi pe multi gandul ii va purta spre filmul cu acelasi nume, in care frumoasa Milla Jovovich joaca roul unei femei cu super-puteri datorate unor modificari aduse organismului de o boala “vampirica”, ultra-violet reprezinta acum culoarea anului 2018.

Toti designeri celebri s-au grabit sa o adopte aceasta nuanta de mov ce reprezinta originalitate si putere.

Cine stabileste culorile anului? Pentru cei care nu stiu, exista o companie si pentru asa ceva. Pantone este numele acestei companii sau corporatii si sediul se afla, unde altundeva, decat in SUA. De la o simpla firma de imprimerie , Pantone a ajuns un style icon in cativa ani. Acum este Pantone Colour Institute. Nicio casa de moda care se respecta nu adopta o anumita culoare, pana cand aceasta nu este certificata de Pantone. Vorba aia, nici culorile nu mai sunt ce au fost. Din anul 2000, una din responsabilitatile Panton este aceea de a desemna culoarea anului.

Revenind la culoarea anului, aceasta a fost inspirata de artisti precum Jimi Hendrix, Prince si Bowie. Toti au avut personalitati puternice si creative si sunt adevarate legende ale muzicii contemporane. Este o culoare a non-conformismului, ambigua, atat masculina cat si feminina, o culoare regala in multe culturi. Aceasta culoare iti inspira ruperea barierelor de orice fel. Ultra-violet inseamna a fi indraznet si increzator.

Gucci, Giuseppe Zanotti si Kenzo au indraznit deja si au adus pe catwalk culoarea anului 2018.

 

+ There are no comments

Add yours