Startup Weekend Bucharest anunță a treia ediție a evenimentului

Startup Weekend Bucharest anunță a treia ediție a evenimentului


Evenimentul va avea loc în perioada 20 – 22 aprilie, la OK Center

Participanții au la dispoziție 54 de ore pentru dezvoltarea unui plan de afaceri

București, 11 aprilie 2018 – Între 20 și 22 aprilie 2018, la OK Center, va avea loc Startup Weekend Bucharest. În doar 54 de ore, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani vor învăța de la mentori cu experiență în diverse domenii cum să își transpună ideile de afaceri în practică, realizând un plan de business care va fi evaluat ulterior de un juriu.

În România, Startup Weekend are loc în 8 orașe: București, Cluj, Iași, Timișoara, Brașov, Oradea, Târgu Mureș și Piatra Neamț. În București, Startup Weekend se află la a treia ediție consecutivă și se adresează tinerilor pasionați de antreprenoriat, atât din România, cât și din alte țări. Tema evenimentului de anul acesta, “Make ideas happen!”, încurajează participanții să realizeze propria lor strategie de business, pornind de la o singură idee.

“În cadrul ediției din acest an, ne propunem să ajutăm câți mai mulți tineri să își transforme ideea de afaceri în realitate și să le oferim resursele necesare pentru proiectarea acesteia într-un plan de business bine conturat. Evenimentul este organizat anual în mai multe orașe din țară, inclusiv în București. Startup Weekend este deja cunoscut în România și se află la a treia ediție consecutivă”, a declarat Ioana Alexandra Frîncu, organizator Startup Weekend Bucharest.

Ediția din acest an a Startup Weekend din București va începe pe 20 aprilie, la OK Center, de la cu ora 18:30. Moderatorul evenimentului va fi Simone Demelas, CEO al ARMNet, o companie internațională care se ocupă cu integrarea realității augmentate în gestionarea rețelelor de infrastructură. Printre mentorii confirmați pentru Startup Weekend Bucharest 2018 se numără James Sanders (Program Manager și Startup Coach pentru acceleratorul Fintech F10), Gabriel Dombri (CEO Tapptitude), Vlad Ghiga (CEO Rubik Hub), Anca Bundaru (Product Marketing Manager Bitdefender), Mircea Vadan (fondator Cluj Startups), Ioan Istrare (Strategy Consultant), dar și Ana Gergely (Executive Director CEO Clubs International – Europe).

Startup Weekend Bucharest 2018 este organizat de o echipă de 12 tineri voluntari, cu expertiză în diverse domenii și pasionați de antreprenoriat. Evenimentul este susținut la nivel global de Google for Entrepreneurs și este realizat cu ajutorul partenerilor Commons, Adobe, Creative Tim, Eisberg, Clever Taxi, Procter & Gamble, OK Center, SmartPoint Consulting, 3D Printing, Fintech Camp, Studio Colors Printing Solutions, dar și a ONG-urilor EESTEC LC Bucharest, Asociaţia Studenţilor în Contabilitate şi Informatică de Gestiune (ASCIG), Asociația Studenților Economiști din România (ASER), Business Organization for Students (BOS), Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC), Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatore (LSAC), Asociația PRISPA, Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), și organizația Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP).

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul Eventbrite, iar mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook Startup Weekend Bucharest.

Despre Startup Weekend

Startup Weekend a fost fondat în 2007 în Colorado, SUA și este o organizație neguvernamentală, preluată în 2015 de Techstars. Evenimentul s-a răspândit rapid în alte orașe din jurul lumii, în prezent are loc în 331 de orașe din 150 de țări. În timp, au fost create peste 23.000 de echipe și au fost lansate peste 4.000 de afaceri.

Startup Weekend Bucharest a fost relansat în 2016 după o pauză de trei ani în Capitală. Evenimentul se află la a treia ediție consecutivă în Capitală. În 2017, peste 6000 de ore cumulate au fost desfășurate de cei implicați în organizarea evenimentului.

Video-ul de la Startup Weekend Bucharest 2017 se poate urmări aici: VIDEO YOUTUBE.

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord