Rolul turbosuflantei – Reparatii turbosuflante

Rolul turbosuflantei – Reparatii turbosuflante


Tubosuflantele sunt niste sisteme de inductie fortata, iar lolul lor este de a comprima aerul care intra in motor. Aerul coprimat ii permite motorului sa introduca cat mai mult aer in cilindru, ceea ce inseamna si ca mul mai mult combustibil poate fi introdus. O turbosuflanta este compusa din parti: lagarul central, partea turbina si partea compresor. Turbo suflantele se invart cu viteze extrem de mari si se se pazeaza pe un ax pentru rotatii.

Daca aveti nevoie de reparatii turbosuflante trebuie sa stiti ca acestea implica multa, dar multa munca manuala intensiva de mare precizie plus multe echipamente specializate. De aceea este foarte recomandat ca reparatiile turbosuflantelor sa se realizeze doar in service-urile specializate care pot garanta calitatea si reusita lucrarilor. Pentru ca daca optezi ca aceste lucrari sa se realizeze in service-urile auto specializate, si/sau chiar intretinerea preventiva sa se realizeze tot in aceste service-uri, poti oferi sitemului turbo al masinii tale o viata mult mai lunga.

De obicei defectiunile turbosuflantelor sunt cauzate de problemele de lubrifiere, retinerea uleiului sau prezinta corpurilor straine in ileiul utilizat.

Curatarea, tratarea suprafetelor, verificarea si echilibrarea sunt pasii cei mai importanti in reconditionarea unei turbosuflante.

Curatarea unei turbosuflante se realizeaza abia dupa ce aceasta a fost dezasamblata si analizata, apoi componentele sunt curatate cu o masina speciala de spalat si un cuptor industrial.

Tratarea suprafetelor turbosuflantei se refera la sablarea pieselor din fonta cu nisip cu particule dure sau pentru piesele din aluminiu se foloseste o instalatie diferita care functioneaza pe baza de margele de sticla. Carcasa rulmentilor va fi curatata intr-o baie cu ultrasunete.

Verificarea se realizeaza un utilaj special care verifica rectilinaritatea.

Echilibrarea se realizeaza in trei pasi:echilibrarea axului, echilibrarea ansamblului principal

si echilibrarea întregului compresor.

Nu uitati ca aceste operatiuni trebuie sa se desfasoare neaparat intr-un service auto specializat, care sa garanteze calitatea lucrarilor.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord