Lucruri nostime despre pantofi pe care nu le stiai

Lucruri nostime despre pantofi pe care nu le stiai


Femeile si barbatii se aseamana. Multor persoane le plac atat de mult pantofii, încât aproape că nu pot trece niciodată pe langa un magazin de pantofi fara sa intre,si  probabil, chiar daca aveti suficiente perechi de cizme negre pentru a îmbrăca o armată.

Dar ce știti cu adevărat despre pantofi ? Probabil că nu știti povestea din spatele tălpii roșii Louboutin.

Bărbații  a fost primii care  au purtat tocuri

În secolul al X-lea bărbații care călăreau  aveau nevoie de  tocuri la cizme  pentru a rămâne în etrieri. Și deoarece deținerea cailor era un semn de bogăție, tocurile au devenit un semn al aristocrației și al unei înalte pozitii sociale, nu al unui gen.

Pantofii cu platformă au fost purtați de actorii greci pentru a indica statutul.

Atunci când grecii antici puneau  în scenă piese, costumele erau cruciale pentru ca publicul să identifice personajele.  Actorii tragici ar fi purtat pantofi numiți “buskins” sau pantofi cu platformă ridicate, pentru a simboliza superioritatea lor față de actorii comici, care  purtau șosete simple.

Talpa roșie a pantofilor Louboutins este inspirată de desenul lui Andy Warhol.

Potrivit The New Yorker, în 1993, Louboutin a vrut să facă un pantof inspirat de desenul lui Warhol “Flowers”. Când a sosit prototipul pantofului, a fost mulțumit de el, dar totuși nu a putut să scape de sentimentul că “desenul era încă mai puternic”. S-a uitat în jur și a văzut ca o asistenta a sa isi oja unghiile cu un  roșu aprins. El a luat sticla de oja și a vopsit  talpa neagră a pantofului.

Salariul dvs. ar putea determina tipul de pantofi pe care îl purtați la lucru.

Potrivit unui sondaj realizat în 2013, printre 6250 de femei, 71% dintre femeile chestionate care fac mai puțin de 40.000 de dolari pe an nu poartă niciodată tocuri, în timp ce 21% dintre aceștia fac 150.000 de dolari și  au mai multi pantofi cu  tocuri, suficienti  pentru a-I purta în fiecare zi.

 

Există mai multă dependență de pantof decât încercarea de a ține pasul cu tendințele.

Intr-un interviu acordat in 2010 Cosmopolitan, Suzanne Ferriss, doctor si editor al revistei “Foot Note: On Shoes”, a spus ca dependenta unei femei de a cumpara pantofi declanseaza un impuls in zona din cortexul prefrontal al creierului, care este numit locul colectionarului. „Pantofi

sunt un element al colecționarului, fie ca femeile  ii înțeleg  asa  sau  astfel “, a spus ea. Gândiți-vă: multe femei își etaleaza pantofii pe rafturi foarte  frumos si riguros organizate in dressingul personal.

Dr. Martens au fost considerați inițial cizme de lucru  pentru bărbați si deoarece talpa lor avea in compozitie mult aer care oferea amortizare.

Cizma originala Dr. Martens a fost creata de inventatorii germani, dr. Maertens și de prietenul său, Dr. Funck, care au inventat talpa încălțămintei cu aer. Un producător britanic de bocanci a lansat încălțămintea în 1960. A fost comercializata pentru bărbații care lucrau cu încălțăminte stil cizma și a devenit populara în anii ’70 în rândul mișcării punk-music a Marii Britanii.

Salvatore Ferragamo a inventat pantoful cu talpa ortopedica din pluta, atunci când Italia suferea de pe urma embargoului. Pantoful cu talpa ortopedica  din pluta a fost inventat din necesitate în anii 1940. Datorită sancțiunilor economice împotriva Italiei, Ferragamo nu mai putea cumpăra oțel pentru tocurile sale tradiționale. Aparent, după câteva săptămâni, a devenit unul dintre cele mai populare stiluri.

1 comment

Add yours
  1. 1
    Denisa

    Mie mi se pare interesanta asocierea dintre salariu si tocuri. Nu m-am gandit niciodata la asta insa ma asteptam ca dintre femeile care au salariul mai mare, sa poarte mai des tocuri.

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord