Intretinerea ceasului

Intretinerea ceasului


Indiferent ca detii un ceas de firma foarte scump sau nu, trebuie sa stii ca toate ceasurile indiferent de brand, pret si vechime trebuie intretinut. Ceasurile de mana, indiferent ca sunt ceasuri barbatesti sau ceasuri dama trebuie intretinute si ingrijite.

Pentru o buna functionare a ceasului de mana si pentru prelungirea duratei de viata a acestuia se recomanda sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:

  • Evitati expunerea ceasului la lovituri si bruscari, de asemenea trebuie evitate si temperaturile extreme, atat la temperaturi forate ridicate, dar si la frig extrem. Campurile magnetice si cele electrice foarte puternice trebuie si ele evitate. Este foarte recomandat sa nu lasi ceasul prea mult timp in preajma boxelor, laptopurilor, cuptoarelor cu microunde sau televizoare.
  • Nu folositi substante corozive, precum solvent, lotiuni, detergent, parfumuri si alte tipuri de cosmetice pentru curatarea ceasului. Ceasurile se curata cu o carpa uscata sau usor umeda, foarte moale si doar cu subsante speciale.
  • Nu intrati cu ceasul la dus, chiar daca acesta este rezistent la apa (de obicei veti gasi inscriptionat pe spatele carcasei textul `WATER RESISTANT` si asa veti sti cu siguranta ca este rezistent la apa) pentru ca rezidurile gelului de dus, al sapunului sau al samponului se vor depune pe ceas si in timp ii va dauna acestuia foarte mult.
  • Dupa ce inotati cu ceasul de mana este recomandat sa il clatiti cu putina apa calduta
  • Este recomandat ca o data la 2 – 4 ani sa se execute o verificare la un service specializat pentru ceasuri pentru a se curata particulele de praf depuse in timp in interiorul carcasei. De asemenea nu uiti ca si dumneavoatra trebuie sa curatati acasa ceasul, cel putin o data la cateva saptamani.

Sper ca aceste recomandari va sunt de folos si daca doriti sa prelungiti durata de viata a ceasului pe care il detineti este recomandat sa tineti cont de ele.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord