Drone pentru monitorizarea culturilor si irigatii inteligente:

Drone pentru monitorizarea culturilor si irigatii inteligente:


Solutii smart de la Iridex pentru fermieri la Agraria

Agraria 2018 se desfasoara pe o suprafata extinsa, arie dedicata agriculturii inteligente, unde vor fi organizate demonstratii cu masini agricole, tractoare inteligente sau utilaje pentru protectia plantelor, vor fi gazduite expozitii de animale de rasa organizate cu sprijinul asociatiilor crescatorilor de animale, prezentari in ring (inclusiv cu rasele Baltata Romaneasca, Angus, Red Holstein si, in premiera, Sura de Stepa), concursuri, bonitare, licitatii de bovine, conferinte si forumuri pentru agricultori sau pentru crescatorii de animale.

Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex – lider in tehnologii de mediu, pentru agricultura, constructii civile si industriale, va prezenta la Jucu o gama larga de solutii si echipamente dedicate activitatilor agrozootehnice, printre care sisteme pentru irigatii, plase pentru ambalat legume si fructe, boxpaleti, plase pentru protectie solara, agrotextile, solutii de compostare GORE® Cover sau pompe actionate cu energie solara. In cadrul evenimentului de la Jucu vor fi prezentate cele mai moderne solutii de monitorizare a culturilor cu ajutorul dronelor si prelucrarea datelor (Smart Agriculture), dar si produse inteligente, precum plase si folii de protectie, categorie din care foarte utila este seria Agrotex pentru protectia impotriva buruienilor, a inghetului, plase antigrindina, de protectie impotriva pasarilor, contra insectelor, de umbrire pentru solarii si sere, parazapada sau plase de protectie pentru pomisori si butasi.

Pentru a veni in intampinarea principalelor cerinte ale agricultorilor din zona de campie si deal, in cadrul ofertei Iridex de solutii de implementare a conceptului de Smart Agriculture, o atentie speciala va fi acordata irigatiilor. Iridex propune o gama larga de sisteme de irigatii cu un raport bun intre pret si calitate, adaptate conditiilor de mediu sau specificului solului, solutii proprii sau ale partenerilor sai, printre care Irrimec – unul dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial, cu peste 40 de ani de experienta. Printre acestea se numara atat sistemul de irigatii liniar, precum si sistemele cu tambur si furtun, care permit reducerea consumului de apa distribuit catre plante (picurare, microaspersiune), valorificarea superioara a apei prin reducerea pierderilor sau asocieri cu alte lucrari (fertilizare, erbicidare etc.). Aceste sisteme permit scheme flexibile si eficiente de aplicare a apei, cu economii de pana la 70%. De asemenea, permit o economie de pana la 50% a substantelor chimice care se aplica in irigatii, precum si un control in proportie de pana la 95% al aplicarii apei pe suprafata de irigat.

Iridex ofera gratuit servicii de consultanta pentru alegerea celor mai potrivite solutii, precum si asistenta la montaj, punere in functiune si service 24/7, asigurand, astfel, fiabilitatea echipamentelor si o durata de viata indelungata. De asemenea, echipa de specialisti Iridex furnizeaza suport pentru proiectarea, instalarea si intretinerea acestor sisteme de irigatii. In functie de sursele de apa si de debitele disponibile, clientului i se indica ce suprafata poate fi irigata din fiecare sursa, iar tinand cont de tipul de cultura cu necesitatile sale specifice si de proprietatile apei de irigare, se vor recomanda cele mai potrivite echipamente/ modele, cu un raport foarte bun pret/ calitate.

Despre IRIDEX

Infiintat in urma cu peste 25 de ani, IRIDEX Group are peste 700 de angajati si o cifra de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu actionariat exclusiv romanesc, grupul executa lucrari de infrastructura la cel mai inalt standard de calitate. Iridex Group Plastic distribuie produse necesare in lucrari de constructii civile si industriale in tara si strainatate, lucrari de imbunatatiri funciare, gestiunea integrata a deseurilor, proiectare si exploatare de depozite ecologice municipale pentru deseuri nepericuloase. Iridex implementeaza proiecte de pionierat in diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabila, instalatii de producere de energie electrica din biogaz s.a.

Din respect pentru comunitate, Iridex isi reafirma angajamentul pe termen lung in politicile de responsabilitate pentru mediu si are in vedere implementarea principiilor Economiei Circulare, folosind instalatii nepoluante fabricate in Uniunea Europeana, a caror activitate este monitorizata permanent si certificata. Mai multe detalii la: www.iridexplastic.ro.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord