SAP și Deutsche Telekom aduc Internet of Things în domeniul logisticii pentru monitorizarea în timp real a obiectelor aflate în mișcare

SAP și Deutsche Telekom aduc Internet of Things în domeniul logisticii pentru monitorizarea în timp real a obiectelor aflate în mișcare


București – Martie 2018 – SAP și Deutsche Telekom își extind parteneriatul pentru a include soluții de Internet of Things (IoT) în domeniul logisticii. Cele două companii vor oferi o soluție completă și eficientă din punct de vedere al costurilor, care oferă conectivitate, aplicații software pentru business, urmărire și monitorizare a dispozitivelor și servicii de asistență. Anunțul a fost făcut în cadrul Mobile World Congress 2018 care a avut loc la sfârșitul lunii februarie la Barcelona.

Ca parte a acestui acord, Deutsche Telekom va oferi produse hardware, de conectivitate, de securitate, de monitorizare și de service operațional la un preț transparent. Datele colectate și gestionate de Deutsche Telekom vor fi integrate în core-ul digital al clientului cu ajutorul SAP S/4 HANA. Ambele companii intenționează să creeze și să certifice interfețele dintre platformele Deutsche Telekom IoT Platform și SAP Cloud Platform.

Primul produs lansat în urma acestui parteneriat, conceput împreună cu Roambee Corp, partener Deutsche Telekom, este destinat să îi ajute pe clienți să urmărească și să monitorizeze în timp real starea obiectelor aflate în mișcare. Pe baza serviciilor hardware, de monitorizare și de asistență ale companiei Roambee, Deutsche Telekom și Roambee au creat împreună o soluție end-to-end care abordează scenarii de urmărire a vehiculelor, track-and-trace și intralogistice. Datele sunt colectate în siguranță, în timp real, prin rețelele mobile ale Deutsche Telekom și ale partenerilor săi de rețea și sunt transmise clienților prin intermediul soluției SAP Leonardo IoT, care rulează pe SAP Cloud Platform, pentru a interpreta datele în timp real, permițând astfel o înțelegere și o gestionare mai eficientă a proceselor de afaceri.

SAP continuă să investească în IoT

Pe fondul creșterii exponențiale a conectivității dintre oameni, dispozitive și obiecte, SAP a anunțat că va extinde serviciul mobil, SAP IoT Connect 365, adăugând conectivitate pentru tehnologia Internet of Things (IoT) de bandă îngustă (NB-IoT) la serviciul său gestionat în cloud pentru companii  și operatorii de telecomunicații. Cu un singur contract, aceștia pot simplifica conectivitatea IoT rapid și cu ușurință, reușind să răspundă într-un mod sigur și fiabil provocărilor economiei digitale.

Spre deosebire de implementările on-premise, care necesită investiții inițiale majore, noile servicii se pot conecta fără probleme la o infrastructură de rețea existentă și ajută la minimizarea costurilor și a timpului de lansare pe piață. Cu o conexiune unică și un singur contract SAP, operatorii și companiile pot obține avantaje competitive, își îmbunătățesc poziția brandului pe piață și pot folosi soluții de conectivitatea globală și de management pentru a se diferenția.

Alte noutăți SAP la Mobile World Congress 2018

Pentru SAP, Mobile World Congress este o oportunitate de a-și prezenta propria abordare în transformarea digitală a companiilor prin utilizarea tehnologiei Internet of Things (IoT) în vederea obținerii de rezultate competitive de business. Printre cele mai importante noutăți SAP de anul acesta se numără îmbunătățiri aduse platformei SAP Cloud Platform SDK pentru iOS, care le permite clienților să inoveze în condițiile și ritmul proprii. În plus, noul model comercial oferă transparență în utilizarea fiecărui serviciu consumat prin contorizarea regulată, raportarea și analiza contabilă detaliată a consumului și a soldului creditului cloud al clientului. Acest lucru le facilitează clienților identificarea, achiziția și monitorizarea în timp util a serviciilor necesare pentru aplicațiile lor.

De asemenea, SAP a anunțat introducerea unui nou pachet de accelerator pentru industria de telecomunicații menit să livreze inovație mult mai rapid cu un nivel scăzut de risc. SAP Leonardo pentru Telecomunicații ajută companiile să implementeze noi procese de business de ultimă generație ce le va permite să identifice marja de risc pentru tot portofoliul de operațiuni, să obțină informații relevante despre clienți, profitabilitatea produselor și a activelor, și să prezică rezultate pe baza datelor de performanță specifice companiei.

Soluției SAP Vehicle Network i-au fost adăugate noi parteneri și clienți pentru a-i lărgi portofoliul de servicii oferite: noi opțiuni securizate de plată de la Mastercard, capabilități de navigare de la HERE și servicii de livrare la cerere de la Postmates. Prin intermediul SAP Leonardo, rețeaua SAP Vehicles Network conectează vehiculele la servicii inteligente și automatizate de parcare, de alimentare cu combustibil, de livrare de mâncare, de navigare și de plată, transformând condusul într-o experiență plăcută. Prin intermediul rețelei, partenerii pot oferi servicii de mobilitate șoferilor și pasagerilor, indiferent de dispozitive sau de vehicule.

SAP Next-Gen, o comunitate de inovare pentru dezvoltarea sustenabilă și o extensie a programului SAP University Alliances, a organizat în parteneriat cu Universitat Autonoma de Barcelona (UAB), School of Engineering, un hackathon dedicat studenților pentru a găsi soluții la provocările cu care se confruntă societatea în prezent. La competiție au participat 29 de studenți din cinci țări cu profile academice diferite: tehnologic, programare, economic, de business. Participanții s-au împărțit în 5 echipe și, timp de 3 zile, au dezvoltat prototipuri de soluții în platforma SAP Cloud Platform pentru provocările alese. Echipa câștigătoare și-a prezentat proiectul la standul SAP din cadrul Mobile World Congress.

Despre SAP

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 378.000 de clienți, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 16 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 570 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.ro.

Notă către editori:

Pentru a viziona și descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesați www.sap.com/photos. Pe această platformă puteți găsi materiale foto la rezoluție mare care pot fi utilizate în cadrul publicațiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesați www.sap-tv.com. Pe acest site sunt accesibile clipuri video care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteți înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV. Urmăriți SAP pe Twitter la @sapnews și pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienții interesați de produsele SAP – SAP România: tel: 031.225.2812

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord