Peste 380 de copii cu probleme auditive din toata tara au beneficiat de servicii medicale la cele mai inalte standarde, la Spitalul Dr. Victor Gomoiu Bucuresti

Peste 380 de copii cu probleme auditive din toata tara au beneficiat de servicii medicale la cele mai inalte standarde, la Spitalul Dr. Victor Gomoiu Bucuresti


  • Sectia ORL a spitalului a fost dotata in 2017 cu echipamente de ultima generatie, printr-o finantare de peste 135.000 de euro, in cadrul proiectului „Auzul, un dar. Nu-l Ignora!”
  • 900 de copii beneficiari ai proiectului, din 2016 pana acum

Bucuresti, 7 martie 2018 Peste 380 de copii cu probleme auditive din intreaga tara au beneficiat in perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018 de diverse servicii medicale in cadrul Sectiei ORL a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, furnizate cu ajutorul echipamentelor moderne ultraperformanate achizitionate prin proiectul „Auzul, un dar. Nu-l Ignora!”. Au fost asigurate, printre altele, controale otomicroscopice, timpanotomii, interventii pentru montarea de tuburi Diabollo, diferite tipuri de evidari petro-mastoidiene, dar si operatii chirurgicale mai complexe. Pana in iunie 2018, in aceasta etapa a proiectului se va ajunge in total la 500 de copii cu probleme ale aparatului auditiv care vor beneficia de tratamente la cele mai inalte standarde, realizate cu noile echipamente.

Dotarea sectiei a fost realizata in 2017 printr-o finantare de peste 135.000 de euro, asigurata prin parteneriatul Fundatiei Vodafone Romania cu spitalul si cu Asociatia Smiling Faces, investitia fundatiei fiind de 90.000 de euro, prin programul „Connecting for Good”. Noile echipamente cu care a fost dotata anul trecut Sectia ORL a spitalului includ un microscop operator Zeiss, un senzor pentru monitorizarea nervului facial, freze chirurgicale si instrumentar pentru cofochirurgie, necesare blocului operator al sectiei.

Tot in perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, medicii implicati in proiectul „Auzul, un dar. Nu-l Ignora!” au participat la cursuri de pregatire, ateliere de lucru, congrese nationale si internationale de instruire in tehnici chirurgicale.

Proiectul„Auzul, un dar. Nu-l Ignora!” a fost lansat in 2016 si a debutat prin infiintarea laboratorului de audiologie din cadrul sectiei. De la inceputul proiectului pana in prezent, aproape 900 de copii au beneficiat in total de diferite proceduri medicale realizate cu noile echipamente ale laboratorului si ale blocului operator – testari audiologice, interventii si tratamente moderne.

In prezent, peste 2 milioane de persoane din Romania au functia auditiva alterata. Ponderea nou-nascutilor afectati de surditate este de 1-3 copii la 1.000 de nasteri. Lor li se adauga cei ale caror probleme au survenit in urma diverselor afectiuni sau accidente.

„Auzul, un dar. Nu-l Ignora!” este un proiect care urmareste, printre altele, educarea populatiei in vederea constientizarii necesitatii efectuarii screeningului auditiv postnatal si a testarilor audiologice performante. Acesta a debutat prin infiintarea laboratorului de audiologie din cadrul Sectiei ORL a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, laborator care si-a inceput activitatea in august 2016.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.   In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.rohttp://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociatia Smiling Faces Romania este o organizatie neguvernamentala care are misiunea de a veni in sprijinul persoanelor cu deficiente senzoriale prin proiecte care faciliteaza accesul la diagnostic si tratament corespunzatoar. Proiectele asociatiei au ca scop cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste diagnosticul de hipoacuzie la copii si nevoia screeningului auditiv postnatal, urmat obligatoriu de testari audiologice suplimentare performante pentru toti copiii suspectati hipoacuzici, in vederea obtinerii unui diagnostic de certitudine si a instituirii tratamentului corespunzator. Mai multe detalii despre activitatea Asociatei Smiling Faces, pe http://www.malformatiifaciale.org.ro/ro/index.jsp

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord