A murit Stephen Hawking!

A murit Stephen Hawking!


Stephen Hawking s-a stins din viata la varsta de 76 de ani. Este considerat unul din cei mai mari oameni de stiinta. A fost fizician, cosmolog si teoretician al universului. Teoriile sale revolutionare l-au facut sa fie una dintre cele mai controversate personalitati contemporane.

La varsta de 21 de ani a fost diagnosticat cu ALS sau scleroza laterale amiotrofica, o maladie neuromotorie care l-a tintuit intreaga viata intr-un scaun cu rotile. Boala s-a agravat in timp si Stephen Hawking si-a pierdut capacitatea de a vorbi, reusind sa comunica prin intermediul unui computer creat special pentru el. Desi orice alta persoana s-ar fi stins incet, omul de stiinta nu s-a dat batut si si-a continuat cercetarile fiind insufletit de o curiozitate si o pasiune extraordinara.

Una din cele mai cunoscute teorii este cea a “radiatiei Hawking” legata de gaurile negre. El a afirmat faptul ca aceste controversate gauri negre din univers au o temperatura finita, diferita de zero. Durata de viata a unei gauri negre este limitata si aceasta emite particule. Astfel se produce ceea ce noi numim astazi “radiatia Hawking”. Din cauza acestei radiatii, masa gaurii negre incepe sa se reduca.

Cea mai cunoscuta lucrare a sa este “Scurta istorie a timpului”. A uimit lumea prin teorii indraznete si a fascinat milioane de cititori prin publicatiile lui. Mai amintim si “Teoria universala”, “Universul intr-o coaja de nuca” sau “Marele plan”.

Hawking a fost unul dintre cei mai inversunati sustinatori ai existentei extraterestre. In plus, a studiat si crezut cu tarie in teoria universelor paralele.

Una din replicile sale celebre este ca “Nu Dumnezeu a creat Universul. Big Bang-ul nu a avut nevoie de Dumnezeu”.

Astfel, un geniu, considerat de unii nebun, intra in istorie alaturi de nume percum Albert Einstein, Newton, Tesla sau Galileo Galilei.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord