Sfaturi pentru alegerea celui mai bun ceas

Sfaturi pentru alegerea celui mai bun ceas


Pentru cei care sunt in cautare de ceasuri sau care vor sa devina purtatori de ceasuri insa nu stiu nimic despre ele acest articol este foarte util. Inca de la cantarirea argumentelor pro si contra ale diferitelor tipuri de mecasnime pentru a gasi toate informatiile necesare in momentul alegerii ceasului. Se vor acoperi toate elementele de baza si tot ceea ce se cauta in materie de ceasuri.

Alegerea mecanismului

In ceea ce priveste mecanismul ceasului s-a constatat ca cea mai mare cautare cand vine vorba despre ceasuri dama este pentru ceasurile cu quartz. Fiecare persoana care se familiarizeaza cu ceasurile se gandeste la mecanism. Mecanismul nu are legatura doar cu miscarea acelor in jurul cadranului ci si cu modul in care se produce efectul respectiv. Miscarea ceasului este fundamentala.

Sunt trei tipuri de mecanisme de baza atat pentru ceasuri barbati cat si pentru femei: mecanice, automate si quartz.

Un ceas mecanic are o miscare care este alimentata de o parghie – o sarma infasurata de metal.  De cele mai multe ori ceasurile mecanice au nevoie sa fie intoarse in fiecare zi si potrivite pentru ca altfel se opresc. Nu toate mecanismele mecanice sunt la fel. Atentia la detalii si maiestria producatorului determina miscarea corecta a ceasului pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Pentru multi pasionati, ceasurile mecanice reprezinta ceasuri de top pentru ca sunt facute de cei mai buni. Pentru acesti entuziasti, detinerea unui ceas mecanic nu are doar rolul de a spune timpul, este o modalitate de a-si exprima aprecierea pentru istorie, rafinament si maiestrie.

Avantajele ceasului mecanic:

Nu au nevoie de baterie. Pentru ca un ceas mecanic este miscat de un dispozitiv aproape manual, nu va fi nevoie niciodata de baterie. Cand ceasul se opreste trebuie sa fie intors si potrivit din nou.

Miscare fina. Pentru foarte multe persoane o miscare fina este mai estetica si mai confortabila pentru ca nu se mai aude ticaitul specific al ceasurilor cu quart.

Caracteristicile si finetea sau eleganta ceasurilor mecanice si istoria acestora sunt alte argumente pro care le fac atat de cautate.

 

 

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord