Implanturi dentare vs. punți dentare – care este cea mai bună alegere?

Implanturi dentare vs. punți dentare – care este cea mai bună alegere?


Edentația reprezintă o stare patologică prin care oamenii trec în momentul în care își pierd definitiv unul sau mai mulți dinți de pe arcadă. Cu siguranță că edentația are efecte devastatoare și pe termen lung, care se răsfrâng asupra vieții acestora și îi afectează atât pe plan social, cât și pe plan emoțional. Din fericire însă, cei care se confruntă cu astfel de probleme pot opta pentru unul dintre tratamentele stomatologice indicate de specialiștii în domeniu.

Ce tipuri de restaurare dentară există

Dacă suferiți de edentație și nu știți ce tip de tratament stomatologic ar fi potrivit pentru dumneavoastră, puteți face o programare la o clinică de încredere precum Dent Estet, unde găsiți una dintre cele mai mari divizii de medici implantologi din țară și puteți beneficia de avantajele tehnologiei digitale ce asigură tratamente fără durere.

În timpul consultației, medicul stomatologic vă va recomanda ce tip lucrare protetică ar fi ideală în cazul dumneavoastră. În general, pentru a substitui dinții care lipsesc, se poate apela la instaurarea unor punți dentare clasice sau la implanturi dentare.

Punte dentară sau implant dentar?

Puntea dentară este o lucrare protetică fixă utilizată cu scopul de a restaura dinții absenți de pe arcada dentară sau cu rol de remodelare și de protecție a dinților care au suferit anumite deteriorări.

În componența unei punți dentare intră elementele de agregare – cu alte cuvinte, coroanele dentare de care este sprijinită puntea pe dinții stâlpi – și, bineînțeles, corpul punții, adică partea care înlocuiește dinții lipsă (poziționată, de regulă, între elementele de agregare cu excepția punților în extensie).

Una dintre condițiile necesare pentru ca puntea dentară să fie eficientă este prezența a minim două elemente de agregare. De altfel, în funcție de întinderea punții dentare, numărul acestora poate varia.

 

Această tehnică stomatologică este utilizată de mult timp în stomatologie, însă pe măsură ce știința a evoluat au apărut și alte soluții inovatoare mult mai eficiente, de exemplu implanturile dentare.

 

Ce oferte de implanturi dentare există?

Implantul dentar este o tehnică a inserării unui dispozitiv în osul maxilar cu scopul de substitui unul sau mai mulți dinți. Spre deosebire de puntea dentară care este indicată doar în cazul în care lipsește un singur dinte sau câțiva dinți de pe arcadă, implantul dentar poate fi ideal și pentru persoanele care suferă de edentație totală.

În București, puteți beneficia de oferte avantajoase la implanturile dentare dacă apelați la una dintre clinicile stomatologice din rețeaua Dent Estet. Echipa de medici Implant Division au atât experiența profesională, cât și certificarea necesară pentru ca zâmbetul dumneavoastră să capete din nou strălucire.

Care e prețul unui implant dentar?

Dacă v-ați întrebat adesea cât costă un implant dentar , ar trebui să știți că nu există un preț fix pentru acest tip de tratament. Costurile pot varia în funcție de anumite aspecte – de la calitatea materialelor utilizate de tehnicianul dentar, până la certificarea specialistului în implantologie.

De altfel, având în vedere avantajele pe care le are acest tip de lucrare protetică, mult mai numeroase decât celelalte tipuri de tratamente – punte dentară sau proteză, se poate afirma cu certitudine că implantul dentar rămâne cea mai bună soluție stomatologică pe termen lung.

 

 

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord