Cum a fost la Bucharest Gaming Week 2018

Cum a fost la Bucharest Gaming Week 2018


Anul acesta am participat si eu la Bucharest Gaming Week, eveniment care a adus laolalta peste 10.000 de pasionati de esports, gameri si dezvoltatori din industria de game development din Romania, majoritatea participantilor au venit la main-event-ul din weekendul 27-28 ianuarie desfasurat la Romexpo:

Vizitatorii au participat la numeroase activitati care s-au desfasurat la standurile expozantilor unde au avut loc peste 50 de competitii si tombole, iar fani de toate varstele s-au adunat pentru a se intalni cu creatorii de continut, jucatorii profesionisti Ovidiu „Ovvy” Pătrașcu, Alexandru „Colo” Bălan, Ihatepink, Andrei „zZaNdrei” Zimbilschi precum si mai multi youtuberi foarte cunoscuti gamerilor.
Atractiile principale au fost finalele esportESL Southeast Europe Championship si Finala Sezonului 3 al Turneului National de League of Legends. Echipele castigatoare au fost BPro (Bulgaria) la turneul de Counter Strike: Global Offensive, echipa romaneasca Nexus Gaming la League of Legends si jucatorul Georgios “Likeabawse” Papadimitrakopoulos (Grecia) la turneul de Hearthstone. Finala Sezonului 3 a Turneului National de League of Legends a fost castigata de echipa romaneasca RedFear, iar premiile totale ale acestor competitii au depasit valoarea de 16.000 Euro.
De asemenea marii producatori din segmentul de gaming s-au intrecut in a prezenta ultimele modele, atat de PC-uri dedicate, cat si de console, monitoare, tastaturi si mouse-uri de gaming, participantii putand vedea si testa ultimele noutati din domeniu.

In cadrul Bucharest Gaming Week vizitatorii au participat la activitati diverse: un workshop de game design dedicat liceenilor, o expozitie de concept art cu creatii din jocurile realizate in Romania, un panel cu reprezentanti ai industriei de game development din tara si un game jam de 48 de ore care s-a concretizat cu un numar de 15 jocuri digitale si non-digitale realizate in timp record.
Printre momentele de top ale evenimentului central de la Romexpo se enumera prezentaArmatei Romaniei, turneul de PlayerUnknown’s Battlegrounds Romania Invitational sustinut de HyperX, Turneul de Clash Royale, cu premiu de 1000 de euro, turneul Gateway VR Arena, organizat de catre cei de la Gateway VR si prezenta studiourilor romanesti de game development, in cadrul standului RGDA.
Standul Armatei a fost impresionant, cu zeci de soldati in uniforma care au raspuns rabdatori la orice intrebare a participantilor, replici ale armelor de mare calibru cu care participantii se puteau juca si poza. Standul a avut si o sectiune outdoor, unde puteai sa admiri un robot de dezamorsat bombe si sa vizitezi un Humvee si un vehicul specializat in detonarea minelor.

Bucharest Gaming Week a fost organizat de catre Primaria Capitalei prin ARCUB.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord