Copiii din centre de plasament, personaje si beneficiari in campania Mana cu Mana

Copiii din centre de plasament, personaje si beneficiari in campania Mana cu Mana


Auzim uneori despre copiii din centre de plasament, in contexte nu tocmai pozitive. Sunt mai multe stiri “de rau” decat “de bine” in media, iar adesea copiii din astfel de centre sunt etichetati nedrept. Iata o campanie sociala inedita, ce foloseste arta ca pretext pentru a ajunge la public. Mana cu Mana este un proiect original, in beneficiul copiilor din centre de plasament.

Inainte de orice, campania isi propune sa ii prezinte pe copiii din centre de plasament asa cum sunt ei – copii normali, care au singurul “defect” in faptul ca nu au o familie alaturi. Au insa altceva: sanse de a se integra cu succes in societate si de a deveni o parte valoroasa din aceasta. Copiii din centre de plasament nu au nevoie de mila si nici nu trebuie aratati cu degetul; cu siguranta nu sunt un “defect” al societatii, ci au doar nevoie de o mana de ajutor din partea comunitatii locale.

Acesti copii vor fi adulti in curand si este pana la urma interesul comunitatii in a-i modela corect pe acestia, in a-i integra cu succes. Despre asta vorbeste campania Mana cu Mana, care are si o parte de implementare directa: atragerea de donatii (inclusiv online, simplu, cu cardul) pentru programe pentru copii in afara centrelor de plasament. Pentru ca integrarea sociala se face in comunitate, prin experiente sociale, dincolo de tot ceea ce poate oferi mai bun sistemul de protectie. Este nevoie de oameni, de noi.

 

Mana cu Mana ne arata in prim-plan fotografii reale ale mainilor copiilor din centre de plasament, imagini surprinse de fotograful Horia Manolache. In caz ca vi se pare cunoscut numele, sa stiti ca s-a mai implicat in proiecte sociale deosebite, in beneficiul oamenilor strazii. Mai departe, pe baza unor “interviuri” cu copiii, au fost culese dorinte si aspiratii ale acestora, proiectii despre viitor etc. Textele s-au transformat in ilustratii, intervenind aici un alt artist: Gabi Toma.

Campania Mana cu Mana are elemente deosebite: dincolo de originalitatea demersului, toti cei implicati o fac 100% voluntar, inclusiv coordonatorul (Razvan Iancu, de la care am si aflat despre proiect); apoi, totul este foarte transparent, fiecare ban este cheltuit cu atentie, fiecare cheltuiala este prezentata pe pagina de Facebook a proiectului – www.facebook.com/ManacuMana.ro. Un like aici ajuta la cresterea vizibiliatii campaniei, iar a Share-ui campania, postarile, fotografiile ajuta de asemenea. Este o campanie cu copiii din centre de plasament, pentru copiii din centre de plasament. Copiii sunt personaje, eroi pozitivi.

Proiectul Mana cu Mana are nevoie de mediatizare (mai ales in mediul social), dar si de donatii in mod direct, pentru a fi realizate cat mai multe activitati cu copiii din centrele de plasament: http://manacumana.ro/index.php/ajuta-online/ . Banii sunt cheltuiti exclusiv pentru acestia! Campania este derulata de doua ONG-uri (Asociatia United Hands Romania si Fundatia Refresh) in colaborare cu Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta – un trio gandit astfel incat sa fie garantate nu doar functionalitatea, ci si corectitudinea si transparenta campaniei.

Nu ar mai fi multe de spus, decat de admirat fotografiile din campanie: http://manacumana.ro/index.php/galerie/ . O prima expozitie a avut loc in Constanta, in City Park Mall, iar in viitorul apropiat se doreste cel putin o expozitie in Bucuresti. De asemenea, online vor fi publicate si alte fotografii ilustrate cu mainile copiilor.

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord