Comunicare virtuala versus comunicare verbala

Comunicare virtuala versus comunicare verbala


Noi si copiii nostri traim succesiv in doua lumi paralele: una a comunicarii verbale si alta a comunicarii virtuale. Ca sa existam si sa fim luati in calcul este bine sa le stapanim perfect pe amandoua, fara sa le confundam si sa nu aducem neglijenta din lumea virtuala (abrevierile, scrierea substantivelor proprii cu litere mici, inlocuirea cuvintelor cu emoticoanele, lipsa semnelor de punctuatie) in comunicarea scrisa sau orala, reala.

Germana pentru copii, forma eficienta de disciplinare a mintii, promoveaza comunicarea fara granite dintre oameni. Copilul roman, pardon adultul de maine, va sta la masa tratativelor cu neamtul si va comunica la fel de bine in limba germana.

Este la fel de posibil sa tina cursuri la universitatile din Germania, sa conduca fabrici si uzine acolo, orice este posibil daca va stapani perfect acesta limba!

Nu inseamna ca iti faci „castele in Spania”, daca iti permiti sa-ti imaginezi ca el va vizita intreaga lume si ca se va bucura de excursii in Europa si pe celelalte continente.

Spaniola suna atat de frumoas si este asa de vorbita pe glob, incat nu uita sa te inscrii impreuna cu copilul tau la curs de limba spaniola! Nu este o rusine sa va petreceti timpul studiind cot la cot.

Cursuri limba engleza copii reprezinta alternativa utila la jocurile online care produc dependenta, infricoseaza si determina violenta copilului.

Sa inlocuiesti timpul indelungat al micutului petrecut in compania dispozitivelor, cu un timp castigat si folosit in formarea deprinderilor de comunicare in cea mai  vorbita limba de pe glob este o dovada de intelepciune.

Dar cultura rusa nu este una dintre cele mai importante ale lumii? Esenin, Dostoievski, Turgheniev sunt titanii literaturii universale, iata un motiv in plus care ma determina sa aleg cursuri rusa Bucuresti pentru copiii mei.

Oricat de fidela ar fi o traducere nu egaleaza bucuria de a citi o opera in limba care a consacrat-o. Avem nevoie de cunoscatori de limbi straine pentru a media conflicte, a ajuta strainii aflati pe teritoriul tarii noastre, dar si pentru a se bucura de succesul professional si social.

Un om care nu va stim cel putin doua-trei limbi straine in viitor va fi la fel de marginalizat ca unul care nu are studii.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord