Dr Ruxandra Dumitrescu te informeaza cu privire la menstruatia instalata la varste fragede

Dr Ruxandra Dumitrescu te informeaza cu privire la menstruatia instalata la varste fragede


Pe site-ul Fertilia.ro, dr Ruxandra Dumitrescu te informeaza cu privire la menstruatia care se instaleaza la varste tot mai fragede. In ultima vreme se intampla ca menstruatia sa apara mai devreme la fetite din cauza faptului ca cele mai multe dintre ele sunt supraponderale. Numarul cazurilor de obezitate a crescut in mod dramatic in ultima perioada, atat la fete cat si la baieti.  De asemenea, si in cazul fetelor foarte slabe sau in urma dietelor care duc la o slabire rapida menstruatia poate fi dereglata.

Iata ce ne aduce la cunostinta dr Ruxandra Dumitrescu de la clinica fertilia:

Unde apare cel mai des menstruatia precoce?

Deoarece hormonii activi se formeaza din estrogeni, toate persoanele care au o cantitate mare de grasime in sange, au si un ritm mai mare prin care secreta estrogen, motiv pentru care menstruatia apare la o vasta mai frageda.

Cum se previne menstruatia precoce?

Ceea ce este important, este ca mamicile sa nu se sperie in momentul in care in urma primei menstruatii, urmatoarea menstruatie va aparea mult mai tarziu si nu in luna urmatoare, deoarece aici este vorba despre nivelul de dezvoltare a axului ovarian.

In perioada de maturizare ovariana nu sunt recomandate medicamentele pentru reglarea menstruatiei. Pentru a se evita menstruatia precoce se recomanda o viata cat mai sanatoasa pentru copii. Este recomandat ca fetitele sa aiba o alimentatie foarte echilibrata, cu un aport cat mai mic de substante procesate. Sportul este imperios necesar pe tot parcursul vietii si cu atat mai mult in perioada copilariei. De asemenea, este foarte important ca fetitele sa aiba o activitate specifica varstei lor pentru a se evita sexualizarea precoce a copilului. Este important sa se monitorizeze si ceea ce vede copilul la televizor sau pe Internet.

Urmarile menstruatiei precoce

Menstruatia precoce duce la aparitia mai devreme a menopauzei. Acest proces are loc deoarece numarul de ovule se termina mai repede avand in vedere faptul ca menstruatia a aparut mult mai devreme. Aici conteaza foarte mult si materialul genetic al fetitei.

Este recomandat ca femeile in varsta de 27 – 28 de ani sa isi monitorizeze numarul de ovule ramase pentru a determina daca o sarcina este sau nu posibila.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord