Vodafone Romania lanseaza Istori@, noua sectiune a aplicatiei Biblioteca Digitala, dedicata istoriei romanilor

Vodafone Romania lanseaza Istori@, noua sectiune a aplicatiei Biblioteca Digitala, dedicata istoriei romanilor


  • Biblioteca Digitala, prima aplicatie din Romania care transforma lectiile clasice de istorie in benzi desenate, ca metoda alternativa de a studia aceasta materie

Bucuresti, 7 decembrie 2017 – Vodafone Romania a lansat Istori@, o noua sectiune a aplicatiei Biblioteca Digitala, care le propune tuturor utilizatorilor de servicii mobile un mod simplu si inedit de a descoperi istoria, sub forma de benzi desenate. Biblioteca Digitala devine astfel prima aplicatie din Romania care foloseste aceasta metoda alternativa amuzanta de a invata istoria, respectand acuratetea informatiei din manualul scolar, in acest caz fiind vorba desrpe ultima editie a manualului de istorie pentru clasa a VIII-a publicat la Editura Humanitas.

Fie ca sunt inca la varsta scolara sau pur si simplu pasionati de istorie, utilizatorii aplicatiei pot face o incursiune in trecutul poporului roman descarcand Biblioteca Digitala, disponibila in Google Play si AppStore si selectand noua optiune de continut Istori@, direct in aplicatie. Cei care au manualul in format fizic pot scana imagini din carte pentru a avea acces la benzile desenate corespunzatoare fiecarei lectii, toate fotografiile care pot fi scanate in acest mod fiind listate in sectiunea „Cuprins”.

„Istoria nu se schimba, dar felul in care o privesti, da. Cu noua sectiune a aplicatiei, le adresam romanilor invitatia de a ni se alatura intr-o calatorie in trecut folosind tehnologia din viitor. Este o initiativa prin care istoria este abordata dintr-o perspectiva noua, beneficiind de ajutorul tehnologiei care ne ajuta sa invatam din trecut, pentru a putea privi mai increzatori catre viitor”, declara Laura Barbu, Brand and Marketing Communication Director, Vodafone Romania.

Noua sectiune Istori@ poate fi folosita si de utilizatorii care nu au manualul de istorie, selectand optiunea corespunzatoare cand intra in aplicatie. Incepand din 1 decembrie, Vodafone Romania le pune acestora la dispozitie, direct in aplicatie, un prim set de patru lectii din manual, legate de acest moment istoric sarbatorit de Ziua Nationala, sub forma de benzi desenate. Ulterior, utilizatorii vor primi, periodic, cate o noua lectie ilustrata tot cu benzi desenate. De fiecare data cand o lectie devine disponibila, utilizatorii primesc o notificare pe telefon.

Biblioteca Digitala este un proiect lansat in 2012, prin care Vodafone Romania a facilitat accesul la lectura, cu ajturorul tehnologiei. Construit in colaborare cu Editura Humanitas, proiectul a avut ca scop sa le ofere pasionatilor de lectura posibilitatea de a descarca gratuit fragmente din cartile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tableta, indiferent de reteaua de telefonie mobila folosita. In 2013, compania a extins proiectul aducandu-l in peste 300 de licee din intreaga tara si oferindu-le elevilor posibilitatea de a avea acces la cateva sute de titluri de carti, acoperind diverse categorii, cum ar fi beletristica, dezvoltare personala, istorie si mitologie, limbi straine, stiinta, teatru, poezie si arta.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone Group are divizii in 26 de tari, 50 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 19 tari. La 30 septembrie 2017, Vodafone Group avea 522,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 18,8 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzand India si toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri. Pentru mai multe informatii, accesati www.vodafone.com.

 

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord