Gelul de dus exfoliant  este oare solutia?

Gelul de dus exfoliant este oare solutia?


Indiferent de forma in care se afla formula cosmetica de curatare si ingrijirea corpului , ea trebuie sa fie adaptata intotdeauna tipului de piele, necesitatilor sale si reactiei tesutului cutanat la anumite substante chimice. Inainte sa faceti o alegere, informati-va temeinic asupra actiunii sortimentelor de sapun puse la dispozitie de industria cosmetica.
Calitatile unui produs bun de curatare a pielii este de multe ori pusa sub semnul intrebarii datorita publicitatii excesive si in acelasi timp agressive in care producatorii investesc sume uriase.

O piele sensibilava avea nevoie intotdeauna de formule delicate, fara parfum, care sa nu ii cauzeze iritatii. Un tesut cutanat cu tendinta de ingrasare va reactiona neplacut la un sapun destinat ingrijirii pielii uscate.
Preferatul pielii mele dintre multitudinea de geluri de dus  este gelul de dus exfoliant – Alfaparf T.e.B Body Essentials Exfolia Shower 250 ml.
Numeroase produse de curatare a pielii indeparteaza, odata cu impuritatile si bacteriile, o buna parte din uleiurile naturale protectoare, care mentin pielea hidratata si rezistenta, dar nu si Alfaparf T.e.B Body Essentials Exfolia Shower 250 ml. Din acest motiv, asigurati-va ca nu contin ingrediente agresive si sunt concepute pentru hidratare intensa.
Produsele de curatare care nu produc multa spuma sunt si cele care nu elimina uleiurile protectoare de la suprafata pielii, asadar nu au acelasi efect de uscare. Daca aveti o piele uscata, aceste lotiuni lipsite de detergenti sunt de preferat intotdeauna, in locul sapunurilor solide si al gelurilor de dus obisnuite.


O alta calitate a acestui produs de curatare este filmul pe care il lasa pe piele dupa spalare. Acesta este, de fapt, un strat subtire alunecos, care mentine umiditatea in interiorul pielii. Filmul mentionat nu trebuie sa fie prea uleios si nu trebuie sa determine aparitia cosurilor. Daca observati aceasta consecinta neplacuta, schimbati produsul in cauza.
Sapunurile care nu lasa acest film special pe suprafata pielii, iar tesutul cutanat ramane neplacut la atingere, sunt cele pe care este bine sa le evitati, din cauza efectului lor puternic de deshidratare.

Medicii dermatologi recomanda:
– sa contina ingrediente blande (mai ales fara lesie);
– sa fie folosite impreuna cu apa calduta, niciodata fierbinte;
– sa nu fie utilizate in cantitati mari si prin reaplicari succesive;
– sa fie inlocuite in cazul in care produc uscarea pielii sau aparitia mancarimilor, portiunilor inrosite sau a descuamarii.
Consultati medicul dermatolog pentru obtinerea unor recomandari utile in alegerea produsului de curatare a pielii potrivit pentru dumneavoastra.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord