Cu Oxigen Tour in Tara Fiordurilor

Cu Oxigen Tour in Tara Fiordurilor


Iata doua cuvinte magice pentru cei care isi doresc sa patrunda in atmosfera din „Lord Of The Rings”: circuit Norvegia. Norvegia este tara cu cele mai dantelate tarmuri din lume, datorita fiordurilor in care, acum 1000 de ani, se adaposteau drakkarele vikingilor in lunile de iarna. In Norvegia muntii rasar din mare, iar satele par scoase din ilustratiile cartilor de povesti, mai ales cand luminile de smarald ale Aurorei Boreale stralucesc pe cer. Iar padurile care imbraca muntii in verde par ca adapostesc inca elfii si trolii din legendele scandinave care l-au inspirat pe J.R.R. Tolkien.

Daca vreti sa patrundeti in profunzimea acestei atmosfera de basm, trebuie neaparat sa vizitati Norvegia in vremea echinoctiului de toamna. Puteti ajunge acolo cu ajutorul celor de la Oxigen Tour, care va ofera o aventura norvegiana de 11 zile (plus inca doua: uan pentru dus si una pentru intors). Punctul de lucru al agentiei Oxigen Tour se gaseste in Bucuresti, pe Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 9, bl. 3, sc. A, ap. 6, (program: Luni-Vineri: 10:00 – 19:00). De asemenea, puteti da un telefon la 0771 465 864 sau puteti trimite un e-mail pe adresa contact@oxigentour.ro.

Circuitul norvegian incepe cu un zbor Bucuresti – Bodo, unde avionul aterizeaza in jurul orei 19.00. Cu putin noroc, veti prinde Aurora Boreala inca din prima seara. Ziua urmatoare va fi consacrata vizitarii pitorescului oras (unde exista si un Muzeu al Aviatiei) si al Insulelor Lofoten, unde excursionistii vor ajunge la ora 16.30 cu ferry-boat-ul. Asa cum este si normal, va urma un tur al arhipelagului (unul dintre cele mai linistite locuri de pe planeta), careia i se vor consacra urmatoarele trei zile ale turului. Sunt multe de vazut in acest arhipelag: varful Reinebringen, varful Ryten, plaja Kvalvika (strajuita de doi giganti care par iesiti din mare), satele Reine si A – da, chiar asa se numeste cel mai sudic sat al arhipelagului! Ziua a sasea vine cu o schimbare de obiectiv : urmeaza Trondheim si Atlantic Road, un drum care serpuieste de-a lungul coastei Oceanului Atlantic, facand legatura intre insule prin poduri suspendate imense pe o lungime de 8 km. Calatoria se termina in fermecatorul orasel Molde, unde turistii isi vor petrece noaptea.


In ziua urmatoare (a opta, daca se pune si cea consacrata drumului cu avionul) urmeaza Trollstigen adica, Drumulo Trolilor, o sosea de inalta altitudine care serpuieste printre piscuri semete de munte printre care isi fac loc cascade spectaculoase. Dupa Trollstigen urmeaza Drumul Vulturilor, care duce la Fiordul Geiranger – cel mai spectaculos si cel mai fotografiat din Norvegia datorita cascadelor spectaculoase si a muntilor inalti si abrupti care il strajuiesc. Seara ne vom caza in zona Skey. In ziua a opta, continua spre Sognefjord, cel mai lung si mai adanc fiord din lume. Iar ziua a noua va fi dedicata celebrului oras Bergen – al doilea ca marime din Norvegia, dupa Oslo. In cea de a zecea zi, o alta intalnire cu lumea fantastica din „Lord Of The Rings”: Trolltunga, cea mai spectaculoasa stanca din Norvegia, situata la 1100 metri deasupra nivelului marii…si la 10 ore de mers de Bergen! In ziua a 11-a va putea fi vazuta Cascada Voringsfoss, supranumita si „Cascada Curcubeului”, iar ziua a 12-a este consacrata vizitarii ccapitalei Norvegiei, orasul Oslo, unde se afla un Muzeu al Navigatiei in care pot fi admirate cateva drakkare vikinge. Iar ultima zi este rezervata intoarcerii acasa…

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord