Containere din plastic, gardienii mediului si ai sanatatii

Containere din plastic, gardienii mediului si ai sanatatii


Nevoia de recipiente din plastic care se inchid ermetic, nu se taie si nu se gauresc este mare. Primele containere plastic au fost legate de universul animalelor. Eram eleva cand, la spectacolul de la Circul de Stat am vazut cum dresoarea a scos serpii boa si toate reptilele infricosatoare utilizate pentru realizarea numarului sau de dresura din containere sigure din plastic. Dupa ce ele executau docile miscarile, adica isi faceau numarul, erau introduce in casele sigure din plastic si era fixat capacul. De cand ma stiu m-am temut de broaste, serpi si crocodili si am constientizat, copil fiind, importanta containerului in care a fost pus sarpele lung de cativa metri care scotea limba infricosator. Cu toate ca se spune ca de obicei au dintii sau glandele cu venin scoase si nu reprezinta o amenintare, cu siguranta ca multi spectator ar suferi socuri sa vada cum reptilele vin catre ei se plimba pe corpul lor, se incolacesc si incep sa stranga.
Da, soparlele veninoase, viperele, scorpionii care dintr-un motiv sau altul apar in public sau sunt transportate cu trenul sau avionul trebuie sa stea in aceste containere.
A doua experienta legata de animale a fost mai placuta. Am recurs la monta artificiala pentru vacuta din curte din urmatoarele motive:
-taurii sunt pe cale de disparitie in comuna noastra fiindca sunt periculosi. Deja s-a inregistrat o victima care s-a dus cu un taur la pascut
-prin monta naturala se transmit boli si sansa de pastrarea a montei este mai mica decat in cazul insamantarii artificiale
-sperma selectata asigura descendenti de rasa, cea naturala nu poate face acest lucru.
Veterinarul sosit repede a adus materialul in container din plastic.
In fabricile si combinatele pe care le-am vizitat in liceu existau containere uriase, iar noi nu stiam la ce folosesc. Atunci am aflat eu ca unele sunt folosite ca depozite pentru alimente sau mancaruri care trebuie pastrate in conditii special, iar altele, gardienii mediului, colectau deseurile extreme de toxice ca acestea sa nu otraveasca apele si pamantul, iar oamenii sa nu le atinga.
Utilizarea containerelor s-a extins si in gospodariile celor de la tara si in microferme. De pilda ca sa nu se mai puna fructele pentru tuica si palinca in vase din lemn si sa curga ulterior, ele sunt lasate la fiert in containere. La culesul fructelor este foarte util sa fie mai multe containere din plastic in ferma respective fiindca in timp ce fructele culese cu mana (de categoria I) sunt puse in navete din plastic, iar cele deteriorate in containere pentru a servi la fabricarea alcoolului sau a otetului. Varza se pune la murat de catre gospodinele cu familie numeroasa tot in aceste recipient sigure.
Va imaginati unde ar putea fi depozitat detergentul lichid, samponul, detergentul de vase inainte de a fi ambulate in recipientele minuscule, daca nu in containere! Containerele din plastic au meritul de a fi usoare, de a nu rugini si a nu se deteriora in niciun fel, tocmai de aceea sunt preferabile celor metalice, cu exceptia celor din inox.
In magazinul Schoellerallibert. com exista o gama variabila de containere, de dimensiuni diferite, pe care clientii le vor folosi in functie de necesitati.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord